Άκυρο ρίχνουν σε συναυλία του φασίστα Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα Αλβανοί καλλιτέχνες

Έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αλβανίας για την επικείμενη συναυλία του γνωστού υποστηρικτή της ΧΑ Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα.

Ο Νότης Σφακιανάκης, πασίγνωστος για τη στήριξή του στη ναζιστική και ρατσιστική Χρυσή Αυγή, έκρινε πως είναι καλή ιδέα να δώσει συναυλία στην πρωτεύουσα της Αλβανίας στα Τίρανα αύριο Πέμπτη. Επειδή όμως ο κόσμος είναι πολύ μικρός, κι οι δυο χώρες πολύ κοντινές για να κρυφτούν οι φασιστικές του απόψεις, σειρά Αλβανών καλλιτεχνών έχουν ήδη εκδηλώσει την οργή τους για την επικείμενη εμφάνιση του τραγουδιστή στην Ελλάδα, ενώ ο γνωστός στη γείτονα τραγουδιστής Elton Deda, κάλεσε με ανάρτησή του στο facebook σε μποϊκοτάζ της συναυλίας:

 

«Εάν όσα λέγονται για αυτόν τον τραγουδιστή είναι αλήθεια, εγώ, ως άτομο και ως καλλιτέχνης που η ανοχή για τους ομολόγους μου είναι υπερβολική, θα ήθελα να ενθαρρύνω το μποϊκοτάζ. Πάντα σιχαινόμουν τους ανθρώπους που τρώνε σε μέρος που έχουν φτύσει πριν. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούσαμε και να πληρώναμε κάποιον που έχει θεωρήσει τους Αλβανούς κατώτερη ράτσα».

Δεν ξέρουμε πόσοι Αλβανοί θα πάνε τελικά στη συναυλία, υποθέτουμε ότι θα είναι του φυράματος ενός Roberto Chaidi, του γνωστού στελέχους της ΧΑ αλβανικής καταγωγής. Μπορεί βέβαια ο Σφακιανάκης να κάνει την έκπληξη και να ερμηνεύσει μαζί του κανέναν ύμνο του Ουτσεκά, διότι όλα τα εθνίκια την ίδια μούρη έχουν. Κατά τα άλλα ισχύει το γνωστό:

Ούτε στα Τίρανα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους Νότηδες σε κάθε γειτονιά…

Με πληροφορίες από thepressproject.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: