“Αφισορρύπανση”! – Την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσής του από τις διοικήσεις της ΝΔ στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τα πρόστιμα σε βάρος του Κόμματος από τις διοικήσεις της ΝΔ στον Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τα πρόστιμα σε βάρος του Κόμματος από τις διοικήσεις της ΝΔ στον Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από τις διοικήσεις της ΝΔ στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, που παίρνει μορφή φάμπρικας αντιδραστικών πολιτικών αποφάσεων και προστίμων.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Αθήνας επέβαλε στο ΚΚΕ πρόστιμα ύψους, αρχικά 21.600€ και στη συνέχεια 40.000€, για δήθεν “αφισορρύπανση”, ενώ η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο ύψους 12.000€.

Είναι πρόκληση, μέσα στην περίοδο των εκλογών, να στοχοποιείται η πολιτική δράση του ΚΚΕ και η προβολή των ιδεών και θέσεών του να εξισώνεται με την “εμπορική διαφήμιση” και να θεωρείται ως “ρύπανση”! Και μάλιστα με νομικά αυθαίρετες πράξεις.

Ο στόχος είναι ένας και προφανής: να φιμωθεί το ΚΚΕ και να μπουν εμπόδια στη δυναμική ενίσχυσής του από τους εργαζόμενους της Αθήνας και της Αττικής, που ανέδειξαν το ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα με μεγάλη άνοδο ειδικά στις εργατικές – λαϊκές περιοχές.

Είναι επιλεκτική η “τύφλωση” των κρατικών αρχών, όταν μάλιστα δεν εξασφάλισαν ούτε τα πλαίσια προεκλογικής προβολής των κομμάτων, όπως όφειλαν. Αυτές οι κρατικές αρχές φαίνεται “δεν είδαν” τους σωρούς φυλλαδίων υποψηφίων της ΝΔ και άλλων κομμάτων. Κυρίως “δεν είδαν” τη ρύπανση και τους υποβαθμισμένους όρους ζωής των εργαζομένων στην Αθήνα και στην Αττική από την πολιτική τους, γιατί προφανώς «βλέπουν» μόνο τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, τον στόχο ενός τουριστικού κέντρου – βιτρίνας, από όπου θα αποκλείονται τα πολιτικά μηνύματα και οι λαϊκές διεκδικήσεις.

Έχουν σοβαρές ευθύνες τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που αρνήθηκαν να καταδικάσουν το πρόστιμο και δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν, ούτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ούτε στη Διακομματική Επιτροπή για τις Εκλογές.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα καταφέρουν να επιβάλουν πολιτική σιγή με πρόστιμα και αυταρχικά μέτρα σε βάρος του ΚΚΕ.

Οι αντιδραστικές αυτές ενέργειες θα ακυρωθούν στην πράξη, με τον αγώνα του λαού, και δε θα νομιμοποιηθούν στη συνείδησή του. Είναι απαράδεκτες, και το ΚΚΕ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να ακυρωθούν τα πρόστιμα και να λογοδοτήσουν οι αρχές που τα επέβαλαν.

Ήδη την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το απαράδεκτο πρόστιμο.

Καλούμε τον λαό της Αθήνας, της Αττικής και όλης της χώρας να μην ανεχτεί τέτοιες αντιδραστικές επιλογές. Να δυναμώσει και με την ψήφο του στις 25 Ιουνίου ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, τη λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, των δημάρχων, των περιφερειαρχών. Να ενισχύσει τις δυνάμεις του ΚΚΕ, τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: