«300 καταληψίες αποφασίζουν για 25.000 χιλιάδες φοιτητές» | Νοσηροί, λίγοι και θλιβερά αστοιχείωτοι

Όταν μιλάει ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Πορτοσάλτε και διάφοροι παρόμοιοι οι φοιτητές γελάνε και τους προσπερνούν. Πρέπει όμως να μάθει όλος ο λαός τι λένε για τα παιδιά του οι συγκεκριμένοι υπερασπιστές της πολιτικής της κυβέρνησης

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης, προβοκαρίσματος και καταστολής του τεράστιου αγώνα που δίνουν μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

Να μιλήσουμε συγκεκριμένα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά της νέας γενιάς, είτε έχει καταδικάσει σε πλήρη ανυποληψία είτε της είναι παντελώς άγνωστοι και αδιάφοροι ορισμένοι, λίγοι, νοσηροί και θλιβερά αστοιχείωτοι καλοθρεμμένοι παπαγάλοι της εξουσίας.

Δηλαδή, όταν μιλάει ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Πορτοσάλτε και διάφοροι παρόμοιοι οι φοιτητές γελάνε και τους προσπερνούν.

Για να μη λέμε πολλά, την ίδια μέρα που έκλιναν σε όλες τις πτώσεις τη «θλιβερή μειοψηφία» δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση που κατέγραφε πως το 70% των φοιτητών είναι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Πρέπει, όμως, να μάθει όλος ο λαός τι λένε για τα παιδιά του οι συγκεκριμένοι υπερασπιστές της πολιτικής της κυβέρνησης. Σε άρθρο στην «Καθημερινή» οι φοιτητές που αγωνίζονται παρομοιάστηκαν με τρωκτικά, που πρέπει να εξοντωθούν, ενώ ταυτόχρονα το φοιτητικό κίνημα είναι η μεγαλύτερη τρικλοποδιά που έβαλε η χούντα στη δημοκρατία μας! Ο Πρετεντέρης στην εφημερίδα «Τα Νέα» εξισώνει τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές διεργασίες στα Πανεπιστήμια με κυκλώματα παιδοβιαστών, με δολοφονίες ανθρώπων και κάνει ξεκάθαρο υπαινιγμό πως μπορεί να υπάρξει νεκρός φοιτητής («είναι η ίδια βία που σκοτώνει γυναίκες, αστυνομικούς ή φοιτητές»)!   

Είναι ξεκάθαρο ότι σκηνοθέτης αυτής της άθλιας προσπάθειας είναι η ίδια η κυβέρνηση. Τον ρόλο των ηθοποιών έχει αναλάβει η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ και των κομπάρσων κάποιες ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Αναφέρονται σε ανύπαρκτα περιστατικά, σε μεμονωμένα εκφυλιστικά φαινόμενα σε ελάχιστες σχολές, που «στήνονται» και με ευθύνη της ΔΑΠ, σε πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση ή σύνδεση με το φοιτητικό κίνημα για να αμαυρώσουν, να λερώσουν έναν μεγαλειώδη αγώνα! Τα ΜΜΕ εξαφανίζουν χιλιάδες φοιτητές σε Γενικές Συνελεύσεις, σε διαδηλώσεις και παίζουν ξανά και ξανά δυο καμένους κάδους στην Πατησίων.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φοιτητές φέρνοντας το άθλιο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσα στην εξεταστική. Ήδη, πάνω από 20.000 φοιτητές έχουν βρεθεί στους δρόμους, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο αριθμός όσων συμμετέχουν σε πάνω από 100 Γενικές Συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα Πανεπιστήμια. Δημοσιεύουν για όλα αυτά φωτογραφίες, video, πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ξεγελάσει τους φοιτητές και τον λαό ότι στόχος της είναι η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης. Στις Γενικές Συνελεύσεις το πλαίσιο πάλης του συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων το ψηφίζουν ακόμα και φοιτητές που μπορεί παλιότερα να στήριζαν τη ΔΑΠ. Δεκάδες σύλλογοι διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των ιδρυμάτων, ακόμα και διοικήσεις σχολών, βγάζουν ανακοινώσεις για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης και στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών.

Αφού, λοιπόν, όλα αυτά δεν έχουν περάσει, αφού ήδη οι φοιτητές έχουν καταγράψει την πρώτη τους νίκη μιας και η κυβέρνηση, που -διά στόματος πρωθυπουργού- είχε ανακοινώσει πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα ήταν νόμος του κράτους μέχρι τον Γενάρη και ακόμα δεν έχει κατατεθεί ούτε για διαβούλευση, έχουν ξεκινήσει μια άκρως χυδαία και επικίνδυνη προσπάθεια.

Μιλάνε για «θλιβερές μειοψηφίες» όταν οι μόνοι που έχουν καταφέρει να βρουν ώστε να μιλήσουν υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης είναι κάτι ΔΑΠίτες από το εξωτερικό. Αυτοί που βγάζουν ειδήσεις από το «στομάχι τους» στηριγμένοι σε «ανώνυμες επιστολές φοιτητών» (!) και κάτι άλλους ΔΑΠίτες που όταν μειοψηφούν στις ελάχιστες Γενικές Συνελεύσεις που συμμετέχουν πηγαίνουν στο Μικρολίμανο να κάνουν δηλώσεις στην κάμερα του ΣΚΑΪ για «βία των μειοψηφιών»! Και όλα αυτά στους μεγαλύτερους «δημοσιογραφικούς οργανισμούς» της χώρας που έκαναν μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας επειδή, όπως έλεγαν, οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα βιάστηκαν να υιοθετήσουν την προπαγάνδα της “Χαμάς” σχετικά με το αν το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομεία στη Γάζα!

Μιλάνε για βία και τραμπούκους φοιτητές, αυτοί που μόλις χθες ξυλοκόπησαν και έπνιξαν στα χημικά φοιτητές που πήγαν να υπερασπιστούν το σπίτι της κας Κολοβού από τα κοράκια. Αφού τους αρέσει να σχολιάζουν φωτογραφίες, ας σχολιάσουν αυτή όπου ένας φοιτητής Πολυτεχνείου, που δουλεύει για να μπορεί να σπουδάσει, πηγαίνει στις Γενικές Συνελεύσεις για να έχει πτυχίο με αξία και υπερασπίζεται τα σπίτια των συνανθρώπων του. Αυτόν τον φοιτητή δέρνουν τα ΜΑΤ.

Μιλάνε για «παράνομες» Γενικές Συνελεύσεις και για φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται για τη γνώση αυτοί που μόλις εχθές έκαναν νόμο του κράτους την επιστολική ψήφο που θα δώσει το δικαίωμα, χωρίς να λέμε πολλά λόγια,  να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές οι νεκροί και τα δέντρα. Αυτοί που στην Ιατρική της Αθήνας, στη διαδικασία της καταμέτρησης, αντί για πάσο, έδειχναν πιστωτικές κάρτες, για να αποδείξουν ότι έχουν λεφτά (αυτούς τους «άριστους» θα ήθελαν άραγε για θεράποντες γιατρούς οι υπερασπιστές της κυβερνητικής παράταξης;). Αυτοί που στη Νομική της Αθήνας έφεραν να ψηφίσουν απόφοιτοι του τμήματος και μεταπτυχιακοί φοιτητές!

Μιλάνε για «κλειστές σχολές», αυτοί που έχουν το ρεκόρ κλειστών σχολών την περίοδο της πανδημίας, όταν δεν έπαιρναν κανένα μέτρο για να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλά την ίδια στιγμή άνοιγαν τα mall, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα αεροδρόμια. Αυτοί που η πολιτική τους έχει οδηγήσει τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να ξεκινάνε μαθήματα τον Δεκέμβρη γιατί δεν έχουν καθηγητές! Αυτοί που το νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν, μόνοι τους ομολογούν, πως θα οδηγήσει στο κλείσιμο δεκάδες επαρχιακά τμήματα αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες φοιτητές.

Τα πράγματα είναι απλά. Το χυδαίο και επικίνδυνο σχέδιο της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να προβοκάρει τους φοιτητές θα καταλήξει στον ίδιο βούρκο που κυλιούνται όσοι αποκαλούν τους φοιτητές εγκληματίες και τρωκτικά. Τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών θα συνεχίσουν να ακούγονται δυνατά. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει πως αποσύρει το νομοσχέδιο, η αδικία δεν θα γίνει νόμος.

Υ.Γ: Μια «μούμια» της δημοσιογραφίας, αναρωτιέται με άρθρο του στην «Καθημερινή» («300 καταληψίες αποφασίζουν για 25.000 χιλιάδες φοιτητές») γιατί η ΔΑΠ που είναι για χρόνια πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια δεν κινητοποιεί τη σιωπηλή πλειοψηφία στις Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να απομονώσουν την μειοψηφία. Να απαντήσουμε: Γιατί η ΔΑΠ δεν είναι πρώτη δύναμη στα ΑΕΙ εδώ και δύο χρόνια! Είναι η Πανσπουδαστική Κ.Σ. Γιατί, πάνω από 300 ήταν οι καταλήψεις σχολών και σχολείων μόνο στην Αττική την προηγούμενη βδομάδα και πάνω από 20.000 έχουν βρεθεί στο δρόμο. Καλή χώνεψη.

Οδηγητής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: