Θάνος Μικρούτσικος: Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον Άμλετ στη σελήνη υπό βροχή

Για την πρώτη συναυλία της νέας αυτής ενότητας, την Δευτέρα 27 του Νοέμβρη 2017, στις 21:00, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Θάνο Μικρούτσικο, με τη συναυλία Όταν Ο Μπρεχτ Συνάντησε Τον Άμλετ Στη Σελήνη Υπό Βροχή και ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, μέσα από τη νέα μουσική ενότητα Cosmos, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε αυτή τη συναυλία, o συνθέτης, με αφετηρία ποιητές και στιχουργούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μοναδικά ηχοτοπία, στήνει μία παράσταση που διατρέχει το μουσικό του κόσμο.

Στο πρώτο μέρος, πολιτικά και ερωτικά τραγούδια εναλλάσσονται με τραγούδια της ερημίας. Το θέατρο της αποστασιοποίησης του Μπέρτολτ Μπρεχτ εναλλάσσεται με τον ελεύθερο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς και τις στιχουργικές αποκαλύψεις των Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου και ο Άμλετ της Σελήνης συναντά τον Άμλετ της Βροχής.

Στο δεύτερο μέρος, ο ποιητής των ναυτικών και των λιμανιών, Νίκος Καββαδίας στήνει με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ένα ιδιαίτερο θαλασσινό σύμπαν πέρα από γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Η συναυλία κλείνει με τρία κλασικά τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση Άλκη Αλκαίου: Ερωτικό, Πάντα γελαστοί και Ρόζα.

Συντελεστές
Θάνος Μικρούτσικος: Πιάνο
Θύμιος Παπαδόπουλος: Επικεφαλής ορχήστρας
Θοδωρής Οικονόμου: Πιάνο
Γιάννης Παπαζαχαριάκης: Κιθάρα
Γιώργος Κατσίκας: Ντραμς
Δημήτρης Ντούτσουλης: Μπάσο
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Για προεγγραφή πατήστε εδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: