Μεγάλη βραδιά – συναυλία, αφιερωμένη στης “κολασμένους της Γης” και της γειτονιάς μας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων διοργανώνει μεγάλη βραδιά με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, αφιερωμένη “στους «κολασμένους» της γειτονιάς μας και στην προσπάθεια που κάνουμε, δίνοντάς τους το χέρι, να καταφέρουμε να σηκωθούν και να παλέψουν για τη ζωή τους”.

Αύριο, Πέμπτη 13/12/2018, στις 9μμ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων διοργανώνει μεγάλη βραδιά με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη στον όμορφο και ζεστό χώρο του Συλλόγου. Ένας χώρος που δυστυχώς (ή και ευτυχώς, αν το δει κανείς από μια άλλη σκοπιά) αποδεικνύεται πολύ μικρός, για να υποδεχτεί και να χωρέσει όλο τον κόσμο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δώσει το “παρών” και να παρακολουθήσει τη συναυλία. Για αυτό και η είσοδος θα γίνει αυστηρά με προσκλήσεις, που δυστυχώς ήδη έχουν εξαντληθεί!

Ίσως αναρωτηθεί κανείς: “μα γιατί προβάλλετε λοιπόν μια εκδήλωση, όπου δε θα μπορέσει να πάει, όποιος μαθαίνει τώρα για αυτήν;”. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι πολύ σημαντική η δουλειά και η πολύπλευρη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος Σύλλογος, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση, που αξίζει την αντίστοιχη προβολή. Γιατί είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, μια συλλογική προσπάθεια -ενάντια στα ατομικά αδιέξοδα των ημερών- που έχει ως στόχο της να συνδυάσει την πολιτιστική και κοινωνική ανάταση των κατοίκων της περιοχής -και όχι μόνο.

Κι αυτό το “κατοίκων” δεν είναι μια γενική κι αόριστη έννοια, που ξεχνάει επίτηδες το ταξικό της πρόσημο. Η σημερινή συναυλία γίνεται για την ενίσχυση της επιτροπής αλληλεγγύης του συλλόγου, η οποία στέκεται δίπλα σε δεκάδες οικογένειες και άτομα που δοκιμάζονται από την κρίση. Όπως σημειώνει το σχετικό κάλεσμα:

Είναι αφιερωμένη στους «κολασμένους» της γειτονιάς μας και στην προσπάθεια που κάνουμε, δίνοντάς τους το χέρι, να καταφέρουμε να σηκωθούν και να παλέψουν για τη ζωή τους.

Για να καταλήξει, ως εξής:

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα και ενισχύουμε την επιτροπή αλληλεγγύης  τoυ συλλόγου μας.

Όποιος επιθυμεί φέρνει μαζί του τρόφιμα για την επιτροπή αλληλεγγύης.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8,00μμ και η είσοδος -το επαναλαμβάνουμε- γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: