Με Κεν Λόουτς συνεχίζονται οι προβολές των συνταξιουχικών σωματείων στην Ηλιούπολη

To Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού και η Επιτροπή Ηλιούπολης του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας καλούν στην προβολή της ταινίας “Δυστυχώς απουσιάζατε” (Sorry we missed you) σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

Συνεχίζουν τις προβολές που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, τo Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού και η Επιτροπή Ηλιούπολης του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας.

Αυτή τη φορά θα προβάλουν την ταινία του Κεν Λόουτς «Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry we missed you)» και με ενημερώτικό τους σημείωμα καλούν τα μέλη τους αλλά και όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης (και όχι μόνον) να την παρακολουθήσουν, καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσα ταινία όπου η σκηνοθεσία του Ken Loach, όπως και το σενάριο της ταινίας, εστιάζει στο ρεαλισμό.

Το νεοφιλελεύθερο δόγμα «γίνε αφεντικό του εαυτού σου» που παρουσιάζεται στην αρχή της ταινίας, στην πραγματικότητα είναι μία πονηρή ιδέα των επιχειρήσεων να μετακυλίσουν το κόστος και τον επιχειρηματικό κίνδυνο στον εργαζόμενο. Η σκηνοθετική του ματιά δεν αναζητά εντυπωσιακά πλάνα. Στόχος του είναι να αφηγηθεί μία ιστορία που βρίσκεται όσο το δυνατόν κοντύτερα στην πραγματικότητα μίας οικογένειας εργαζομένων στη σημερινή Αγγλία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Δείτε το trailer της ταινίας (ελληνικοί υπότιτλοι):

Ολόκληρο το Ενημερωτικό σημείωμα:

To Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού και η Επιτροπή Ηλιούπολης του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας σας καλούν σε προβολή ταινίας την Πέμπτη 8-7-2021 (όπως κάθε Πέμπτη), ώρα 9.00, στην πίσω αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (γραφεία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»), οδός Ακομινάτου και Παπαφλέσσα.

Η ταινία έχει τίτλο Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry we missed you) (2019), αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς με τους: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χόνιγουντ, Ρις Στόουν

Λίγα λόγια για την ταινία: Δουλεύοντας μεροκάματο για να συντηρήσει την τετραμελή οικογένειά του, ο Ρίκι βλέπει σαν χρυσή ευκαιρία το να αγοράσει ένα φορτηγάκι και να γίνει αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. Η γυναίκα του, η οποία φροντίζει ηλικιωμένους, πουλάει το δικό της αμάξι, οι δυο τους χρεώνονται, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχουν υπολογίσει.

Όσες λέξεις και να γράψεις για τις ταινίες του Κεν Λόουτς, είναι πάντα λίγες, πρώτον γιατί θίγει τόσα πολλά κοινωνικά ζητήματα σε κάθε ταινία του που δημιουργούν μια ολόκληρη αλυσίδα σκέψης, και δεύτερον γιατί στις ιστορίες του μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και τελικά ολόκληρη την κοινωνία. Ο Λόουτς είναι από τους «τελευταίους των Μοϊκανών» στο πολιτικό σινεμά. Βρίσκεται σταθερά και μόνο στο πλευρό της εργατικής τάξης σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του και παρ’ όλες τις διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με τις απόψεις του, είναι αδύνατον να μην του αναγνωρίσει ότι όσο ωριμάζει ως δημιουργός, κόβει με το νυστέρι πιο βαθιά το παρφουμαρισμένο πτώμα του καπιταλισμού.

Σας περιμένουμε

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: