Με “escape rooms” ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά απαντά η ΚΝΕ στα “shooting rooms” της κυβέρνησης

Ενώ τα αστικά κόμματα συμφωνούν στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης, εγκλωβίζοντας τους νέους στην εξάρτηση, η ΚΝΕ στο Κιλκίς καλεί αύριο σε ένα πρωτότυπο δρώμενο, μέσω ενός escape room κατά των ναρκωτικών.

Ενώ κυβέρνηση και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών των αστικών κομμάτων υπερψήφισαν πρόσφατα τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τοξικοεξαρτημένους, στην πραγματικότητα χώρων εποπτείας του θανάτου, η ΚΝΕ στο Κιλκίς ανταπαντά με δημιουργικότητα και φαντασία. Αντί για τα “shooting rooms” που επιφυλάσσουν για τη νεολαία όσοι ούτως ή άλλως στηρίζουν ένα σύστημα που έφερε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τη μαζική τοξικοεξάρτηση στην ιστορία, η κομμουνιστική νεολαία της προτείνει να “δραπετεύσει”, όχι από την πραγματικότητα, αλλά από όσους τη θέλουν απαθή σε ατομικές διεξόδους, μέσω του πρώτου escape room κατά των ναρκωτικών, Η εκδήλωση θα γίνει στις 16 Μάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία του ΚΚΕ στις 6.30 μμ.

Ακολουθεί το κάλεσμα της ΚΝΕ:

Η ΚΝΕ είναι η μόνη πολιτική νεολαία, σήμερα, που αγωνίζεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Έχει αξία, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις, όπου η κυβέρνηση φέρνει τα δωμάτια εποπτευόμενης χρήσης (“shooting rooms”) και ταυτόχρονα νομιμοποιεί την καλλιέργεια της λεγόμενης φαρμακευτικής κάνναβης, η νεολαία να δημιουργήσει στάση και κριτήριο απέναντι σε όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που φέρνει στη Βουλή ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που καθιστά το σχολείο εξεταστικό κέντρο, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το άγχος, την πίεση και το οικονομικό κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ προωθεί την ημιμάθεια καταργώντας μαθήματα στη Γ’ Λυκείου.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και έχει τις αιτίες του στην καρδιά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η ανεργία, η σχολική διαρροή, ο κοινωνικός – ταξικός αποκλεισμός, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η έλλειψη ελευθερίας, η απουσία νοήματος είναι οι όροι που οξύνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Η δύναμη να κερδίσουμε όλα όσα μας στερούν είναι στα χέρια και το μυαλό μας, στη συλλογική διεκδίκηση. Μην αφήνεις τη δυσφορία που νιώθεις ενάντια στην αδικία και στην εκμετάλλευση να μετατραπεί σε σκλαβιά ψευδαισθήσεων, σε παραίτηση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να σπαταλά τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: