«Γήινοι», του Αλέξανδρου Βαλσαμή – Παρουσίαση

Σε ένα, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον, οι εξελίξεις στη γενετική και την ρομποτική έχουν θέσει νέα δεδομένα στην κοινωνία. Οι ευνοημένοι μπορούν και γεύονται τα προνόμια των εφαρμογών των επιστημονικών ανακαλύψεων, ενώ οι χαμένοι της μοιρασιάς γεύονται τη χειρότερη καταπίεση και εκμετάλλευση.

Τη Δευτέρα, 14/10/2019 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων «Όστρια» επί της Χέυδεν 3, στο Πεδίο του Άρεως, στην Αθήνα (κάθετη στην Πατησίων), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βαλσαμή «Γήινοι».

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Μαρία Πεσκετζή, Δ.Φ, Συγγραφέας και Κριτικός Λογοτεχνίας, ενώ προβλέπεται και χρόνος για συζήτηση.

Σε ένα, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον, οι εξελίξεις στη γενετική και την ρομποτική έχουν θέσει νέα δεδομένα στην κοινωνία. Οι ευνοημένοι μπορούν και γεύονται τα προνόμια των εφαρμογών των επιστημονικών ανακαλύψεων, ενώ οι χαμένοι της μοιρασιάς γεύονται τη χειρότερη καταπίεση και εκμετάλλευση. Η κοινωνία βράζει κάτω από το βάρος αυτών των ταξικών αντιθέσεων. Και μία νέα βιολογική ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να ξεκινήσουν αλυσιδωτές εξελίξεις. Μία νουβέλα που μέσα από ένα πιθανό (δυστοπικό) μέλλον της ανθρωπότητας, μιλάει στο σήμερα για το σήμερα.

«Η πόλη είχε αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Είχαν ήδη περάσει πάνω από τριάντα χρόνια από τότε που απαγορεύτηκε στους Ανθρώπους να εισέρχονται στην πόλη τους. Τότε το είχε αποδεχτεί με μία κάποια ανακούφιση. Όμως σήμερα δεν ήταν και τόσο σίγουρος ότι αυτή η απόφαση κινούταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όχι ότι είχε πάψει να τους σιχαίνεται ή να τους φοβάται. Στο κάτω κάτω, αυτά τα βρωμερά και κατώτερης νοημοσύνης πλάσματα, ήταν ο λόγος για πολλές από τις συμφορές τους. Όμως πλέον αντιλαμβανόταν ότι ένας… κίνδυνος που δε φαίνεται, μπορεί να γιγαντωθεί από τους Επιτρόπους και την Ολογράφηση, με αποτέλεσμα αργά, αλλά σταθερά, ο φόβος να αντικαταστήσει τη λογική».

Στοιχεία έκδοσης: Ημερομηνία έκδοσης: 17/7/2019

Είδος: Νουβέλα Πολιτικής Επιστημονικής φαντασίας

Εικονογράφηση: Γκέλη Βαλσαμή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: