«Γελάνε και οι πέτρες» – Πιέρρος Πατουχέας + friends στον Μικρό Κεραμεικό

«Γελάνε και οι πέτρες + friends»: Ο Πιέρρος Πατουχέας παρουσιάζει την πρώτη του σόλο stand-up comedy παράσταση στον Μικρό Κεραμεικό

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην γενέτειρα του, τη Θεσσαλονίκη, ο Πιέρρος Πατουχέας κατεβαίνει στην Αθήνα για την παρουσίαση της πρώτης του σόλο παράστασης «Γελάνε και οι πέτρες». 

Οπλισμένος με καυτά αστεία, μπόλικο ενθουσιασμό και ένα γεωλογικό σφυρί για να σπάσει τον πάγο, ο stand-up κωμικός Πιέρρος Πατουχέας έρχεται στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός την Πέμπτη 20 Ιουνίου για να αποδείξει πώς υπάρχουν αστεία που κάνουν μέχρι και τις πέτρες να γελάνε.

Παρατηρώντας τους ανθρώπους και την καθημερινότητα μίας μεγάλης πόλης, σχολιάζει όλα εκείνα που απασχολούν κάθε άτομο που πάτησε τα 25, αλλά ποτέ δεν τόλμησε να το παραδεχτεί: τον δαίμονα του τυπογραφείου, τους νέους γονείς -στο Facebook και στον δρόμο-, τις αναπαραγωγικές συνήθειες του χταποδιού, τις γιαγιάδες στο χωριό, τον Πικάσο και τη Φουρέιρα.

Μαζί του θα βρίσκονται στη σκηνή και οι stand-up comedians Γιώργος Καραμανλής, Μιχάλης Πρέκας και Θωμάς Παπαδάκης, στα πλαίσια της τρίτης μέρας του BE.AR | Be Artist Theatre Festival. 

Πολυεπίπεδη και καυστική, η παράσταση «Γελάνε και οι πέτρες» είναι ο μονόλογος ενός late-early adult που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη συζήτηση μπροστά σε έναν καθρέφτη, αλλά προτιμά να μοιράζεται τις σκέψεις του με το κοινό.

Σημείωση: Κανένα έμβιο ον δεν βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής του υλικού. Ορυκτά και πετρώματα έδωσαν τη συγκατάθεσή τους με όρο την τήρηση της ανωνυμίας τους. Η ανταπόκριση στα αστεία ήταν ενθουσιώδης. Μετά από έγκριση, μεταφέρουμε δηλώσεις ενός παγωμένου απολιθώματος: «Ο κωμικός με έσπασε».

Ο Πιέρρος Πατουχέας είναι stand up κωμικός από το 2015 και γεωλόγος από το 2014. Κανένας δεν πίστευε σε αυτόν τον συνδυασμό, αλλά τελικά κατάφερε να κάνει και τις πέτρες να γελάνε.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κατερίνη, τη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Διοργανώνει παραστάσεις και Open Mics από το 2016 και είναι ιδρυτικό μέλος της κωμικής συλλογικότητας Homo Comedius. Είναι επίσης ένας εκ των ιδρυτών της Crazy Duck Comics και συμμετέχει τακτικά σε comics conventions. 

Το “Γελάνε και οι πέτρες” είναι η πρώτη του σόλο παράσταση.

Ο Γιώργος Καραμανλής ξεκίνησε το stand-up comedy 2017 στην Αθήνα. Έχει παίξει σε εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα σε θέατρα, σκηνές και μπαρ και πλέον έχει τη δική του σόλο παράσταση. Τα θέματα που καταπιάνεται στα κείμενα του είναι παρατηρήσεις της καθημερινότητας, πράγματα που τον ενοχλούν, ψυχολογικά, προσωπικές ιστορίες και γάτες. Ελπίζει να κάνει κωμωδία και στο εξωτερικό. Το εξωτερικό δεν το ελπίζει.

Ο Μιχάλης Πρέκας λέει ότι είναι stand-up κωμικός από το 2017. Εμφανίζεται σε μπαρ και θέατρα με την κωμική ομάδα ΝαιΚουλΕκλεισε από το 2018 και την περασμένη σεζόν συμμετείχε και στο Comedy Club Mic Drop στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Όταν είναι πάνω στη σκηνή του αρέσει να έχει διάδραση με το κοινό, να αυτοσχεδιάζει και να αυτοσαρκάζεται. Αγαπημένα του θέματα είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και όλες οι περίεργες ιστορίες που του συμβαίνουν. Κυρίως επειδή προκαλεί.

O Θωμάς Παπαδάκης είναι ηθοποιός, stand-up κωμικός και δικηγόρος. Όταν δεν τον βρίσκεις πάνω σε μια σκηνή συνήθως κοιμάται ή τρώει. Ασχολείται με το stand-up από το 2017, έχει παίξει στο θέατρο και μπορεί να τον έχετε δει και στην τηλεόραση, αλλά χλωμό… Ξεχωρίζει για το παραστατικό του act, την αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα και τις θρυλικές πτώσεις του.

Ελάτε ώστε να έχει κάτι να λέει στην μαμά του.

Πληροφορίες παράστασης: 

Πιέρρος Πατουχέας 

«Γελάνε και οι πέτρες + friends»

Μαζί του οι: Γιώργος Καραμανλής, Μιχάλης Πρέκας, Θωμάς Παπαδάκης

Θέατρο Μικρός Κεραμεικός

Ευμολπιδών 13, Αθήνα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ώρα: 21:30

Είσοδος: 10€

Προπώληση μέσω Ticket Services στο 2107234567 και στο ticketservices.gr

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ducklink Communications – [email protected]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: