“Ζοζούλια ήταν πλάκα, ο Ζούλια είναι κομμουνιστής” – Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο τρολάρουν ανελέητα τον Ουκρανό φασίστα

Κι αυτός αντέδρασε δείχνοντας το ποιόν του: “Πρώτα με έλεγαν φασίστα, μετά ναζί, στο τέλος θα με πούνε και π…στη”.

Όταν η διοίκηση της Ράγιο επιχείρησε να φέρει τον Ουκρανό Ζοζούλια στην ομάδα, οι οπαδοί της αντέδρασαν τόσο έντονα, που τελικά τον ανάγκασαν να ψάξει άλλο σταθμό στην καριέρα του. Και ο βασικός λόγος ήταν οι ακροδεξιές ιδέες του -που μπορείτε να τις θυμηθείτε εδώ.

Όταν γύρισε ως αντίπαλος με την Αλμπαθέτε, όλο το Βαγέκας ήταν στο πόδι και τον περιέλαβε φωνάζοντάς τον “γαμ… Ναζί”. Ο αγώνας εκείνος διακόπηκε στο ημίχρονο εις βάρος της Ράγιο -κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ για ρατσιστικά συνθήματα ή για άλλο αντίστοιχο λόγο- και οδήγησε στην τιμωρία των γηπεδούχων, ενώ εκκρεμεί ακόμα η διεξαγωγή του δεύτερου ημιχρόνου της αναμέτρησης.

Τις προάλλες, η Αλμπαθέτε αντιμετώπιζε στο γήπεδό της τη Ράγιο Βαγεκάνο, και οι Bukaneros -οι φανατικοί της Ράγιο- τρόλαραν τόσο τον φασίστα Ζοζούλια, όσο και τα γελοία κριτήρια των αρχών, φωνάζοντας ρυθμικά “Ζοζούλια ήταν πλάκα. Ο Ζοζούλια είναι κομμουνιστής” -για το οποίο δεν μπορεί προφανώς να τιμωρηθεί η ομάδα τους.

Εδώ είναι ένα παλιότερο βίντεο από τον περασμένο Δεκέμβρη -όταν έγινε και η αναμέτρηση της Ράγιο με την Αλμπαθέτε- με το ίδιο περίπου σύνθημα.

Ακόμα και κάποιος με IQ φασίστα, θα μπορούσε να καταλάβει την ειρωνεία. Κι αν δεν την καταλαβαίνει μόνος του, μπορεί να ακούσει τα αυθόρμητα γέλια του κόσμου από την κερκίδα όπου γίνεται η λήψη. Μέχρι και ο σεκιουριτάς σε πρώτο πλάνο δυσκολεύεται να κρατηθεί και να μη γελάσει.

Ίσως όμως έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από τον Ζοζούλια ή τους φίλους του που του μετέφεραν το σύνθημα -αν δεν το άκουσε ο ίδιος. Να λοιπόν πώς αντέδρασε ο Ουκρανός νεοναζί, όταν κλήθηκε να κάνει ένα σχετικό σχόλιο.

“Πρώτα με είπαν φασίστα, μετά έψαξαν το προφίλ μου στο Facebook και με αποκάλεσαν νεοναζί, αργότερα ρατσιστή και… δεν το άκουσα, αλλά μου είπαν ότι με φώναζαν “κομμουνιστή”. Στο τέλος θα με πούνε και maricón (δηλαδή π…στη). Αυτή είναι η ισπανική λέξη για τον gay. Όλα τα περιμένω…”

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί αλλά τον προδίδουν οι λεπτομέρειες. Το maricón δεν αντιστοιχεί με τον όρο gay-ομοφυλόφιλος, όπως μας λέει ο Ζοζούλια, αλλά με το ελληνικό “π…στης” και θεωρείται βρισιά. Και αυτήν τη φράση είναι πολύ πιθανό να την ακούσεις από τον Ζοζούλια και τους ομοίους του, όχι όμως από τους αντιφασίστες οπαδούς της Ράγιο Βαγεκάνο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: