Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον θρυλικό Νίκο Γιούτσο: “Υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα…”

Ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο του Νίκου Γιούτσου, σπουδαίου άσου του Ολυμπιακού, μιας από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Νίκου Γιούτσου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

Ο Νίκος Γιούτσος υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ομάδας του Ολυμπιακού.

Γεννήθηκε στις 16/4/1941 στο Μακροχώρι Καστοριάς, ένα χωριό με ηρωική ιστορία. Μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού, μαζί με την αδελφή του και χιλιάδες άλλα παιδιά, φιλοξενήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Εκεί, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ουγγρική ομάδα Τσέπελ, στην οποία αγωνίστηκε για μια τετραετία (1960-64). Ο ίδιος ερωτηθείς για τις συνθήκες ζωής του και ειδικά στο ειδικό σχολείο στο οποίο μεγάλωσε, είχε απαντήσει: “Κοιμόμασταν μέσα, τρώγαμε μέσα, σχολείο εκεί, μπάλα εκεί. Οργανωμένη εκπαίδευση στην μπάλα. Στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό έδιναν μεγάλη βάση”.

Το καλοκαίρι του 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού για περίπου μια δεκαετία και στη συνέχεια του συμπολίτη Εθνικού. Σε αυτή τη δεκαετία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε, είχαν ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση “Έμπαινε Γιούτσο”, που έγινε σύνθημα και παραμένει ζωντανό στις μνήμες μέχρι και σήμερα.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: