Τι τραβάει κι αυτός ο Ρίτσος – Με στίχους του ποιητή ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός την απόφαση να μην κατέβει στο σημερινό ντέρμπι

Άλλο να αφιερώνεις στίχους στη Βασιλακοπούλου κι άλλο στο Βασιλακόπουλο και την ΕΟΚ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει η ομάδα στο σημερινό ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ, εφόσον δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά της για ξένο διαιτητικό τρίο. Είναι μεγάλη κουβέντα τι ομοσπονδία – που δεν είναι διοργανώτρια αρχή, αλλά κάνει κουμάντο στο μαγαζί – και τι πρωτάθλημα έχουμε, πώς θα έρθει η κάθαρση, ποιος την υπηρετεί και ποιος τη βλάπτει, καθώς επίσης και με ποιο τρόπο. Αλλά αυτό εξαρτάται κι από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, κι ας πούμε ότι ως εδώ όλα καλά.

Το πρόβλημα αρχίζει με την ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο twitter, στην οποία χρησιμοποιεί το Ρίτσο για να ντύσει με στίχους την απόφασή της. Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές, δε μας ενδιαφέρει καθόλου το χρώμα και το όνομα της ομάδας, αλλά η χρήση του κομμουνιστή ποιητή από μια ανώνυμη εταιρεία για ένα αθλητικό γεγονός και συγκεκριμένα την αναμέτρηση με μια άλλη ανώνυμη εταιρεία.

Και ο Ρίτσος σε αγώνες αναφερόταν με αυτούς τους στίχους από τις “Γειτονιές του κόσμου”, αλλά πολύ διαφορετικούς. Ο ίδιος ο ποιητής μάλιστα τους είχε αφιερώσει από σκηνής του 6ου φεστιβάλ της ΚΝΕ στην ηρωική Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ όταν την παρέσυρε ένα πούλμαν της εργοδοσίας καθώς μοίραζε προκηρύξεις. Αυτά για τα οποία αξίζει να λείπει κανείς είναι οι ταξικοί αγώνες στην πραγματική ζωή κι όχι αυτοί στο γήπεδο, που προσφέρουν ψυχαγωγία, συμβολική χαρά και ως εκεί.

Άλλο να αφιερώνεις στίχους στη Βασιλακοπούλου κι άλλο στο Βασιλακόπουλο και την ΕΟΚ. Άλλο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, κι άλλο ανένδοτος σε αυτή την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) κι ας είναι κι αυτή, προφανώς, κομμάτι του προβλήματος. Για τέτοιους σκοπούς, καλύτερα να μιμηθούν το παράδειγμα του Τράκη, που ξέρει ως που φτάνει το ύψος του και περιορίζεται σε Νίνο Ξυπολυτά, μεταδόσεις στο Ίνστα και κόκκινα βρακιά σε αντίπαλους πάγκους.

Τουλάχιστον είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν και οι νεότεροι σε ποιον αφιερώθηκαν οι στίχοι και να μείνει και κάτι χρήσιμο από την όλη ιστορία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: