Πού είναι η μπάλα; Οέο – Και ποιος ασχολείται με την μπάλα, ρε φίλε;

Η Σούπερ Λιγκ έχει δωροδοκίες και απειλές σε παίκτες, διαιτητές, δικαστικό δράμα. Δε χρειάζεται μπάλα και αγωνιστική δράση για να είναι συναρπαστική σαν σαπουνόπερα…

Ναι εντάξει, είχαμε ντέρμπι κορυφής την Κυριακή (περίπου) και σήμερα άλλο ένα. Αλλά αυτό σε νοιάζει δηλαδή; Εδώ γίνεται το έλα να δεις, αγωνία, ανατροπές, δικαστήρια, ούτε σε σίριαλ, σαπουνόπερα σκέτη.

Ναι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε πάθος, νεύρα, λίγες φάσεις, αλλά ευτυχώς είχε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, να ασχολούμαστε για χρόνια. Αλλιώς τι θα έχεις να θυμάσαι και να λες στα παιδιά σου; Τότε που κερδίσαμε τον τάδε; Ή τότε που κόντεψε να διακοπεί πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος μας θαύμαζε και μιλούσε για εμάς;

Και τι θα κάναμε χωρίς VAR, χωρίς βαρβάρους (πας μη Έλλην διαιτητής υπεράνω υποψίας, μέχρι αποδείξεως του εναντίου και να βγει και αυτός βάρβαρος, στημένος από τον εχθρό) και χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις; Αυτή είναι η άγρια ομορφιά, η πραγματική νοστιμιά του αθλήματος, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, η μουστάρδα και το κέτσαπ, εκτός και αν βάζεις γιαούρτι, τα πάντα όλα, με απ’ όλα χωρίς κρεμμύδι και θέαμα. Εγώ θα το πω σουβλάκι, εσύ καλαμάκι, εγώ πέναλτι, εσύ επιθετικό φάουλ, αυτό είναι το ωραίο.

Ο αντιπρόεδρος μιας ομάδας καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας ενός παίκτη άλλης ομάδας από ανθρώπους τρίτης ομάδας. Ο πρόεδρος μιας τέταρτης ομάδας κατηγορεί τη δεύτερη ομάδα ότι είναι το αγαπημένο παιδί του συστήματος που ελέγχει η πρώτη ομάδα. Η τρίτη ομάδα κατηγορεί την πρώτη ότι εμπλέκεται στην υποτιθέμενη δωροδοκία και αναρωτιέται γιατί ο παίκτης της δεύτερης δεν την κατήγγειλε εγκαίρως. Η δεύτερη ομάδα κατηγορεί την τρίτη για υποκρισία. Η πρώτη αναρωτιέται πώς το κανάλι του ιδιοκτήτη της τρίτης έκανε αναμετάδοση της κατάθεσης του αντιπροέδρου της πρώτης. Και η τρίτη ομάδα σημειώνει με νόημα τη σχέση της νομικού του παίκτη της δεύτερης ομάδας με τη διοίκηση της πρώτης. (Σ.σ.: τα ονόματα των ομάδων που δεν υπάρχουν είναι τυχαία).

Έγκυροι νομικοί κύκλοι περιγράφουν επιεικώς ως γλέντι το παραπάνω κουβάρι που δεν πρόκειται να λυθεί στα δικαστήρια και βασικά δεν πρόκειται να λυθεί όσο μένουν κυρίαρχοι όσοι το μπλέκουν και βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν μπίζνα.

Την ίδια στιγμή η Σούπερ Λιγκ μπορεί να μη βλέπεται, δε χρειάζεται όμως αγωνιστική δράση για να αποδείξει ότι είναι με διαφορά το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όπου κανείς δεν ξέρει πώς αν θα τελειώσει.

Για ποδόσφαιρο θα μιλούμε τώρα;

Το παλιό κακό ελληνικό πρωτάθλημα που κανείς δεν αγάπησε…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: