«Μένουμε ανυπότακτοι με σκέψη καθαρή! Τα ναρκωτικά είναι καταστολή» – 8ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ΚΝΕ στην Ικαρία κατά όλων των ναρκωτικών

Οι αγώνες έγιναν στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου, με συμμετοχή  αθλητικών σωματείων του νησιού, ρίχνοντας «κόκκινη κάρτα» στην προωθούμενη ναρκοκουλτούρα (ΦΩΤΟ)

 «Μένουμε ανυπότακτοι  με σκέψη καθαρή! Τα ναρκωτικά είναι καταστολή».

Αυτό ήταν το σύνθημα του 8ου  τουρνουά Ποδοσφαίρου  της ΚΝΕ  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιούλη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιούνη. Οι αγώνες έγιναν στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου, με συμμετοχή  αθλητικών σωματείων του νησιού, ρίχνοντας «κόκκινη κάρτα» στην προωθούμενη ναρκοκουλτούρα.

Εκ μέρους της Τ.Ο. της ΚΝΕ στην Ικαρία ο Ξένος Κόχιλας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ΚΝΕ σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται για μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής.  Γι αυτό δεν μπορεί να αποδεχτεί την τοξικομανία, την κουλτούρα που την συνοδεύει και τα ναρκωτικά ως τρόπο ζωής. Αντιπαλεύουμε τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ,τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τους σε ‘σκληρά ‘και ‘μαλακά’ ,(καθώς οι αιτίες που κάποιος ξεκινά χρήση είναι ίδιες),την κυρίαρχη αστική πολιτική της ‘μείωσης της βλάβης’ που συντηρεί και θεριεύει το φαινόμενο της τοξικομανίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και με τους αγώνες μας στηρίζουμε κάθε άνθρωπο που δίνει την μάχη να ξεκόψει από τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην πρόληψη και την θεραπεία και τους καλούμε σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για μια αντιναρκωτική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του ,για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά»

Αναφέρθηκε επίσης «στην σημασία που έχει ο αθλητισμός στο νησί ως διέξοδος για τους νέους και ότι αποτελεί ένα σημαντικό αντίβαρο απέναντι στις ναρκωτικές ουσίες».

 Το επόμενο νεολαιίστικο ραντεβού δόθηκε για τις προσεχείς μέρες στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Ικαρία στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Τ.Ο. Ικαρίας ΚΝΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: