“Με τους πυροσβέστες είμαστε μαζί, ενάντια στων μπάτσων την καταστολή”

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 13 έδωσαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην άγρια αστυνομική καταστολή κατά των ηρώων πυροσβεστών.

Οι πυροσβέστες είναι ήρωες. Όχι μόνο γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, αλλά γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό κράτος, που τους αφήνει αβοήθητους και τους καταστέλλει άγρια, όταν τολμούν να διαδηλώσουν στον δρόμο για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου -και όχι κάποιο… “συντεχνιακό αίτημα”.

Το αστικό κράτος είναι αυτό που καπηλεύεται τις δικές τους ηρωικές προσπάθειες και μετά τους γυρνάει την πλάτη και στέλνει τις αύρες για να τους καταστείλει. Το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να τις στείλει και στα πύρινα μέτωπα, να καλύψουν το κενό σε πυροσβεστικά μέσα.

Τα γήπεδα είναι ένας ευαίσθητος παλμογράφος της κοινωνίας και οι οπαδοί δε θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι από τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες και την άθλια αντιμετώπιση που τυχαίνουν από το κράτος. Το πανό που ανέβασε η Θύρα 13 στην κερκίδα της, στο χτεσινό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές -ευχαριστούμε πολύ με την ευκαιρία τον φίλο αναγνώστη που μας την έστειλε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: