“Η κόκκινη σημαία είναι το σύμβολό μας” – Γιγαντοπανώ στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι

Στα κόκκινα ντύθηκε η εξέδρα του σταδίου Μίλερντορ του Αμβούργου για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Η Ζανκτ Πάουλι μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη διανύει τα καλύτερα χρόνια της από αγωνιστικής πλευράς, μην κατορθώνοντας να επαναλάβει την επιτυχία του 2010/11 όταν και έπαιξε στην πρώτη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα, και έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πορεία της στη 2η Μπουντεσλίγκα όπου παίζει ως σήμερα. Διατηρεί όμως αμείωτο το προφίλ της ως ομάδας που συσπειρώνει οπαδούς που συνδέονται έντονα με την αριστερή, αντιφασιστική και αναρχοαυτόνομη σκηνή της πόλης.

Το στίγμα τους λοιπόν θέλησαν να δώσουν οι οπαδοί στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, στο κατάμεστο στάδιο της ομάδας στο Μίλερντορ του Αμβούργου ενάντια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μαγδεμβούργου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ένα τμήμα της εξέδρας είχε γεμίσει κόκκινες σημαίες, ενώ είχαν αναρτηρθεί και δυο γιγαντοπανώ με τα εξής συνθήματα, πάνω και κάτω αντίστοιχα, τα οποία στα γερμανικά κάνουν ομοιοκαταληξία:

“Η κόκκινη σημαία είναι το σύμβολό μας” – “Η Κόκκινη Βοήθεια δε θα υποχωρήσει ποτέ”

Η Κόκκινη Βοήθεια, που έλκει τις ρίζες της στο μεσοπόλεμο ως οργάνωση στήριξης διωκόμενων Γερμανών κομμουνιστών, ασχολείται με την παροχή βοήθειας σε κρατούμενους για πολιτικούς λόγους στη Γερμανία, αλλά και διεθνώς. Η οργάνωση βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, καθώς η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος τη χαρακτηρίζει “εξτρεμιστική”, θέτοντάς την υπό παρακολούθηση.

Για την ιστορία, τα κόκκινα λάβαρα έφεραν γούρι στην ομάδα, η οποία επικράτησε με 4-1 έναντι της αντιπάλου της, με γκολ του Μπερντ Νέρινγκ, του Μάρβιν Κνολ και του “δικού μας” διεθνούς Δημήτρη Διαμαντάκου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: