Ίνγκραμ – Γκάλης: Ρίγη συγκίνησης στο Ιβανώφειο από τη συνάντηση των δύο θρύλων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Γκάλης, Ντέιβιντ Ίνγκραμ και χιλιάδες αναμνήσεις από το παρελθόν να κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα του Ιβανωφείου έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη στον εορτασμό των 113 χρόνων από την ίδρυση του Ηρακλή.

Ο σπουδαιότερος ξένος στην ιστορία του Ηρακλή, ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ ήταν εκεί για να συναντήσει τον σπουδαιότερο Έλληνα αθλητή αλλά και τον μεγάλο αντίπαλό του, Νίκο Γκάλη, ο οποίος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των «κυανόλευκων» για τον εορτασμό των 113 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου αλλά και του αιώνα λειτουργίας του τμήματος μπάσκετ.

Ο Ίνγκραμ αγωνίστηκε στον Ηρακλή για μια πενταετία (1987-92) και ουσιαστικά ήταν ο παίκτης ο οποίος γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά φίλων της ομάδας. Μοναδικός σκόρερ, σπουδαίος αθλητής και ισχυρή προσωπικότητα. Μάλιστα, τίμησε ο ίδιος τον «Νικ» και ο Γκάλης φανερά συγκινημένος απάντησε… «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα ότι με τιμάει ένας από τους καλύτερους αντιπάλους που είχα, ο οποίος είχε πολλούς τρόπου εκτέλεσης στην επίθεση».

Στις κερκίδες του Ιβανωφείου ήταν τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου αλλά και φίλοι της ομάδας οι οποίοι αποθέωσαν τα τιμώμενα πρόσωπα και φυσικά έκαναν ένα ταξίδι στο παρελθόν. Θυμήθηκαν στιγμές, εικόνες, παιχνίδια στα οποία γιόρτασαν μαζί με τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ. Ο Αμερικανός δεν θα μπορούσε παρά να τιμηθεί από τον Κώστα Χαΐτογλου, τον διοικητικό ηγέτη και χρηματοδότη του συλλόγου από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90.

Πηγή: gazzetta.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: