“Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι μαρξιστές” – Ακροδεξιά σκουπίδια της Μίλγουολ αποδοκιμάζουν το Black Lives Matter

Το μόνο χειρότερο από τον απροκάλυπτο ρατσισμό των χούλιγκαν της Μίλγουολ ήταν η δικαιολογία πως το κάνουν γιατί το BLM είναι μαρξιστικό, και η έμμεση στήριξή τους από κυβερνητικό στέλεχος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αγγλία είχε αγωνιστική δράση και θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά μετά την κρίση της πανδημίας, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα, έστω και τμηματικά, για να δώσουν το δικό τους χρώμα που τόσο έλειψε από τις κερκίδες.

Αυτό που δεν έλειψε ωστόσο από τις κερκίδες είναι ο ρατσισμός διαφόρων ακροδεξιών σκουπιδιών, όπως των σεσημασμένων χούλιγκαν της Μίλγουολ, που έχουν πολύ κακό όνομα στο νησί και βεβαρημένο παρελθόν.

Αυτή τη φορά, στον αγώνα της ομάδας τους με την Ντέρμπι Κάουντι για τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, ένα μεγάλο ποσοστό από τους 2.000 φίλους της ομάδας άρχισε να φωνάζει και να αποδοκιμάζει τους παίκτες και των δύο ομάδων πριν από τη σέντρα του αγώνα, επειδή γονάτισαν συμβολικά, στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter, σε μια κίνηση που έχει καθιερωθεί κι ενταχθεί στο τελετουργικό πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του παίκτη των φιλοξενούμενων Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, που ύψωσε τη γροθιά του, όλως ακριβώς είχαν κάνει το 1968 οι Ολυμπιονίκες αθλητές των ΗΠΑ στο Μεξικό, παραπέμποντας τότε στο (πολύ πιο πολιτικοποιημένο) κίνημα των Μαύρων Πανθήρων.

Η διοργανώτρια αρχή (Ομοσπονδία), οι πρωταγωνιστές του αγώνα, ακόμα και η διοίκηση της Μίλγουολ καταδίκασαν σοκαρισμένοι τη στάση των χούλιγκαν της Μίλγουολ. Εξίσου σοκαριστική ωστόσο ήταν και η γραμμή υπεράσπισης που επέλεξαν κάποιοι από τους οπαδούς της ομάδας στα social media, λέγοντας πως δεν είχαν ρατσιστικά κίνητρα, αλλά προχώρησαν σε μια κίνηση αποδοκιμασίας του μαρξιστικού κινήματος Black Lives Matter, το οποίο ενέπνευσε αυτούς που κατέστρεψαν τα αγάλματα του Τσώρτσιλ!

Με αυτό το σκεπτικό, οι εκατοντάδες παίκτες που γονατίζουν συμβολικά πριν την έναρξη κάθε αγώνα είναι περίπου… κρυπτομαρξιστές ή στην καλύτερη παραπλανημένοι από κάποιο μαρξιστικό κέντρο που οργάνωσε μυστικά αυτή την κίνηση και την επέβαλε ως κανόνα και στην αγγλική Ομοσπονδία.

Κι αν δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τους ακροδεξιούς χούλιγκαν, αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση του κυβερνητικού στελέχους George Eustice περίπου υιοθέτησε το παραπάνω σκεπτικό, λέγοντας πως το κίνημα BLM εκφράζει κάτι περισσότερο από την ισότητα και την έλλειψη διακρίσεων, κατά συνέπεια είναι λογικό να έχουμε διάφορες προσεγγίσεις απέναντί του. Σημείωσε βέβαια ότι στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα με τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, αλλά απέφυγε συνειδητά να αποδοκιμάσει, για τα μάτια του κόσμου έστω, την κίνηση των οπαδών της Μίλγουολ.

Ως συνήθως, το ψάρι του ρατσισμού βρωμάει από το κεφάλι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: