Από 45% στο 22% η φορολογία των ομάδων για τα μεγάλα συμβόλαια! – Προκλητικό δώρο της κυβέρνησης σε ΠΑΕ και ΚΑΕ

Και αν ο μέσος οπαδός παίρνει 500 ευρώ βασικό μισθό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια και τίτλους για μερικά ευρώ κάνεις έτσι; Στην τελική πάνω από 500 ευρώ θεωρείσαι πια μεσαία τάξη…

Η κυβέρνηση δίνει το ταξικό στίγμα της “φορολογικής μεταρρύθμισης” που προωθεί, περνώντας από τη βουλή ένα προκλητικό δωράκι για τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

“Ορίζεται, από 1-1-2020, φορολογικός συντελεστής 22%, από 45% που ισχύει, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ”.

Παράλληλα παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η εισφορά αλληλεγγύης στο προσεχές μέλλον.

Η κυβέρνηση κάνει χριστουγεννιάτικο μποναμά στους ιδιοκτήτες των ανώνυμων εταιριών, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ (αθλητικά και μη) παίζουν στην πρώτη γραμμή το τυράκι που καλείται να τσιμπήσει ο οπαδός, ότι οι ομάδες τους τώρα θα κάνουν μεγάλες μεταγραφές, θα φέρουν ένα σωρό παιχταράδες και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη -με τον ίδιο τρόπο που μια εταιρία γίνεται ανταγωνιστική όταν μειώνει το “κόστος εργασίας”, όπως ονομάζονται οι μισθοί…

Και αν ο μέσος οπαδός παίρνει 500 ευρώ βασικό μισθό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια και τίτλους για μερικά ευρώ κάνεις έτσι; Στην τελική πάνω από 500 ευρώ θεωρείσαι πια μεσαία τάξη…

ορολογική ρύθμιση που θα αλλάξει άρδην την κατάσταση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ ψηφίζεται την Παρασκευή το πρωί στην Βουλή. Η διάταξη θα μειώσει την φορολόγηση ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών από το 45% στο 22%, κάτι που σημαίνει ότι οι ελληνικές ομάδες θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά τους και παράλληλα θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Από το 2010 που άλλαξε η νομοθεσία στην Ελλάδα και το 20% επί της καθαρής αμοιβής, έγινε 45% επί του αυτοτελούς ποσού, ΠΑΕ και ΚΑΕ είδαν τα μπάτζετ να εκτοξεύονται, δίχως κάτι τέτοιο να μεταφράζεται και σε ενίσχυση εντός γηπέδου. Για να καταλάβετε τη διαφορά, ένα συμβόλαιο της τάξης του 1 εκατ ευρώ μέχρι το 2010, φορολογούνταν με 200.000 ευρώ και το συνολικό κόστος ήταν 1.2 εκατ ευρώ. Από το 2010 και μετά, για να πάρει ένας αθλητής καθαρό 1 εκατ ευρώ, μαζί με την εφορία και την εισφορά αλλυλεγύης το ποσό πήγαινε στα περίπου 2.3 εκατ. ευρώ.

, αναφέρει η διάταξη που θα ψηφιστεί και θα δώσει τεράστια ανάσα στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ειδικά στις μεγάλες που έχουν και τα συμβόλαια που ξεπερνούν κατά πολύ τις 40.000 ευρώ.

Κάπως έτσι, όταν ένας αθλητής θα παίρνει πλέον 1 εκατ. ευρώ καθαρά, το συνολικό κόστος με την εφορία θα είναι πλέον περίπου στο 1,5 εκατ ευρώ (μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης). Με αυτόν τον τρόπο οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος λειτουργίας τους και παράλληλα θα μπορούν να γίνουν περισσότερο ποιοτικές, αφού θα μπορούν να προσελκύσουν πιο ακριβούς και ποιοτικούς παίκτες. Σε ό,τι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, παραμένει και ίσως στο μέλλον να αποσυρθεί και αυτή.

Η συγκεκριμένη διάταξη εντάσσεται στο σχέδιο νόμο “φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο” και εισηγητές τους Γεώργιο Αμυρά και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: