«Ανθρώπινη φρίκη…Τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρωμιά…» – Ο Ερίκ Καντονά μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στηρίζει το μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στο Κατάρ, διοργάνωση για την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 6.500 εργάτες κατά τη διάρκεια των έργων για την κατασκευή των γηπέδων

«Πόσες χιλιάδες θάνατοι για να χτιστούν αυτά τα γήπεδα, για ποιο λόγο; Για να διασκεδάσουν το πλήθος για δύο μήνες… και κανείς δεν νοιάζεται… Μια καρικατούρα του τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρωμιά» ανέφερε σε δήλωσή του, με την οποία στηρίζει το μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στο Κατάρ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά.

Χαρακτηρίζει ως «ανθρώπινη φρίκη» τη διοργάνωση καθώς, όπως είναι γνωστό -και σύμφωνα με τον «Guardian»- περίπου 6.500 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έργων για την κατασκευή των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ, με την πλειοψηφία τους να είναι από την Ινδία.

«Είτε κερδίσει η Γαλλία, είτε χάσει, τίποτα δεν έχει σημασία! Στη ζωή υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο», σημείωσε, είπε ακόμα ότι «απλά δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτή τη μεγάλη μεταμφίεση», σε αντίθεση με «κράτη, ομοσπονδίες, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, διαφημιστές κ.λπ.» που θα βγάλουν λεφτά κλείνοντας τα μάτια τους και κρυβόμενοι «πίσω από το μικρό τους δάχτυλο λέγοντας ότι δεν είναι δική μας ευθύνη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…  Εάν μπορείτε να το κάνετε, απλώς πάρτε μια απλή απόφαση».

«Το να μας λέμε ότι δεν παίζουμε, ότι δεν εκπέμπουμε, δεν διαφημίζουμε… Είναι αρκετά εφικτό. Μερικές φορές στη ζωή πρέπει να πάρεις αποφάσεις, ακόμα κι αν σου κοστίσει. Από μικρός ήταν ένα γεγονός που λάτρεψα, που περίμενα και παρακολουθούσα με πάθος. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει νόημα» τόνισε.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: