“Άντε γ… Αλεσάντρα” – Οι οπαδοί της Σέλτικ περιέλαβαν και την εγγονή του Μουσολίνι

Η εγγονή του δικτάτορα απαίτησε να διωχθούν ποινικά οι οπαδοί της Σέλτικ για το πανό με τον κρεμασμένο Μουσολίνι, και αυτοί της απάντησαν στη γλώσσα της.

Την περασμένη Πέμπτη έγινε η αρχή με τα αντιφασιστικά πανό και την προτροπή προς τους φασίστες οπαδούς της Λάτσιο (αυτούς που ακόμα και η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου αποκήρυξε, γιατί “φέρνουν τον Χίτλερ μες στην ομάδα”) να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, πλάι σε μια εικόνα που έδειχνε τον φασίστα Μουσολίνι, κρεμασμένο ανάποδα, στην πόλη του Μιλάνο.

Αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των Ιταλών φασιστών και της οικογένειας του Μουσολίνι. Η εγγονή του δικτάτορα, Αλεσάντρα Μουσολίνι, που είναι μέλος του δεξιού κόμματος “Forza Italia”, είπε ότι οι οπαδοί της Σέλτικ θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά, με την κατηγορία της προτροπής σε πράξεις βίας, ενώ πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός νόμου ενάντια στην… “Ντουτσε-φοβία”, που είναι προφανώς μια δική της πατέντα ως όρος.

Οι οπαδοί της Σέλτικ απάντησαν λακωνικά, στη δική της γλώσσα, τα Ιταλικά. Και έτσι το πανό που έλεγε ” Βαφανκούλο Λάτσιο”, έγινε αυτή τη φορά “Βαφανκούλο Αλεσάντρα”, που πιθανότατα δε χρειάζεται μετάφραση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: