«Αδιάβαστος» ο Κουτσούμπας όταν επεσήμαινε το χάλι των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων – Αμείλικτα ερωτήματα θέτει το ΚΚΕ για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε. Γνώριζε και τα προβλήματα και τις προειδοποιήσεις. Πριν λίγο καιρό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με άρθρο του αναφερόταν στην κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων…Και τότε ο ανεκδιήγητος πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης μας χαρακτήριζε “αδιάβαστους”…»

Αναστέλλεται από χτες, Παρασκευή 29 Οκτώβρη 2023, κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ στην Καλογρέζα, καθώς η χρόνια υποχρηματοδότηση και η έλλειψη συντήρησης οδήγησαν σε προβλήματα στατικότητας των μεταλλικών κατασκευών του στεγάστρου Καλατράβα.

Τα προβλήματα καταγράφτηκαν σε έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ, που εκπονήθηκε για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες του Παναθηναϊκού, όπου το Στάδιο ήταν κατάμεστο, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο ήταν ασφαλής όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Παίζουν με τις ζωές μας παντού. Παντού είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές. Τελευταίο κρούσμα το στέγαστρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε. Γνώριζε και τα προβλήματα και τις προειδοποιήσεις. Πριν λίγο καιρό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με άρθρο του αναφερόταν στην κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το ότι “μετά το 2004 οι «χρυσοπληρωμένες. απ’ τον ελληνικό λαό υποδομές, αντί να δοθούν στον λαό και στη νεολαία αφέθηκαν στη μοίρα τους. Άλλες σήμερα είναι κουφάρια, άλλες δόθηκαν σε ιδιώτες και εταιρείες «αντί πινακίου φακής» και άλλες σε δήμους που δυσκολεύονται να τις συντηρήσουν χωρίς πόρους”.

Και τότε ο ανεκδιήγητος πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης μας χαρακτήριζε “αδιάβαστους”.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Δεν γνώριζαν την κατάσταση όταν τον περασμένο Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός παρουσίαζε με φιέστα τη λεγόμενη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων;

Δεν γνώριζαν τη μελέτη στο ΟΑΚΑ;

Δεν γνώριζαν την κατάσταση σε άλλες εγκαταστάσεις, όπως στο Καυταντζόγλειο που λόγω ακαταλληλότητας δεν πήρε αδειοδότηση;

Πως άφησαν να περάσει σχεδόν ένας χρόνος αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες θεατές και αθλητές; Σημειωτέον, πρόσφατα βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ 120.000 θεατές.

Δεν διάβασαν ποτέ τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν από τον κόσμο του αθλητισμού ότι το ΟΑΚΑ παραμένει ασυντήρητο από το 2004, όπως και το στέγαστρο;

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, όπως ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά από το 2004 που άφησαν τις εγκαταστάσεις στη μοίρα τους. Ο αυτονόητος έλεγχος δεν πρέπει να αφορά μόνο το ΟΑΚΑ, αλλά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έλεγχος και συντήρηση εδώ και τώρα, για να μην θρηνήσουμε θύματα και στον αθλητισμό!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: