Ρατσισμός και Γενετική

Η ευγονική σου λέει «καθάρισε την κοινωνία απ’τα απόβλητα»
Η ιατρική σου λέει «θεράπευσε τους αρρώστους και προλάμβανε την ασθένεια»

Η καθαρότητα της φυλής, που διατείνονται για την προστασία της απανταχού οι Ρατσιστές, δεν είναι παρά ένα κακόγουστο ανέκδοτο για την κοινή ανθρώπινη λογική.
Πολλώ δε μάλλον, όταν στην κοινή ανθρώπινη λογική έρχεται να προστεθεί και η επιστήμη.
Εκεί πια χάνεται κάθε είδους διάθεση για συζήτηση, εάν υπήρχε καθόλου από πριν.

Ας μπούμε στο θέμα. Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ρατσισμός, πώς, από πού εκφράζεται, τα συνθήματά του, η στάση του για τις άλλες φυλές, η ευγονική του Χίτλερ, το ολοκαύτωμα, τα κρεματόρια, το άπαρτχαϊντ…
Θέλω να δούμε αυτό το θέμα από την πλευρά της επιστήμης της γενετικής.

Τι συμβαίνει όταν μειώνεις δραστικά έναν πληθυσμό; Γιατί δεν είναι ωφέλιμο για τον δικό σου;
Με απλά λόγια, όταν εξοντώνεις τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτού, ειδικότερα αν είναι γεωγραφικός, τον βάζεις από μόνος σου σε στενωπό.

-Άσε μας ρε Γιώργο, πες αυτό που θες μια ώρα!

Η στενωπός είναι αυτό που συμβαίνει όταν πριν απο μια καταστροφή έχεις 350 κοκκινομάλληδες και 650 μαυρομάλληδες ανθρώπους και μετά την καταστροφή έχεις 350 κοκκινομάλληδες και 100 μαυρομάλληδες ανθρώπους. Είναι ο τρόπος της φύσης να πει, μέσω τυχαίων γεγονότων, «δεν περνάς κυρά-Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς» στον πληθυσμό σου.

Το ίδιο πράμα κάνει κι ο ρατσιστής, οι ρατσιστές, όταν από 1000 άτομα, εξοντώνουν τα 300-400-500 για να «διατηρήσουν» την «φυλή» «καθαρή». Με το πέρασμα του καιρού, επειδή μειώθηκε ο πληθυσμός κατά πολύ, δεν αργούν να εμφανιστούν διάφορα φαινόμενα, πχ η σταθεροποίηση κάποιων χαρακτηριστικών (που μπορεί να είναι από χρώμα ματιών, μέχρι βαριά γενετικά νοσήματα), ή η αιμομιξία ανάμεσα σε αδέρφια ή γονείς, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί σύντροφοι σε κάθε γενιά και το –προσωπικά αγαπημένο μου- «Ιδρυτικό φαινόμενο», ως συνέπεια της αιμομιξίας, που είναι λίγο πολύ το σύνολο όλων αυτών των φαινομένων και που οδηγεί στην ίδρυση νέου πληθυσμού μέσα στον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό. Και τότε σίγουρα θα έχεις πολύ μεγάλη συχνότητα γενετικών νοσημάτων!

-Ναι, κάτσε ρε φίλε, ο Χίτλερ όμως καθάριζε τους ανάπηρους.

Καταρχάς, δεν τους καθάριζε. Τους σκότωνε. Τους εξόντωνε. Έκανε φριχτά εγκλήματα σε βάρος τους. Ανθρώπους έβαζε σε κρεματόρια και φούρνους, όχι εργαλεία για απολύμανση.

Άντρες, Γυναίκες και Παιδιά βασάνιζε κι έκανε απάνθρωπα κι απαίσια πειράματα πάνω τους, πριν τους πάρει μέχρι τα χρυσά δόντια για να χρηματοδοτίσει τον πόλεμο. Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό που έκανε.

Κατά δεύτερον, ο μόνος τρόπος ν’ αντιμετωπίσεις ένα νόσημα σε ατομικό ή σε μαζικό-κοινωνικό επίπεδο, είναι η πρόληψη, η θεραπεία και η ολόπλευρη υποστήριξη. Όχι ο αφανισμός των ασθενών. Γιατί, πολύ απλά, η φύση δε σε ρωτάει για το τι θέλεις να κάνεις με την φυλή σου. Επιδρά και επηρεάζει κάθε πλευρά της ζωής της φυλής. Έτσι που δεν θα μπορέσεις ποτέ να σταματήσεις τις μεταλλάξεις στο γονιδίωμα αυτής της φυλής, στο κοινό DNA που μοιράζονται όλα τα μέλη της. Όπως δε θα μπορέσεις ποτέ να σταματήσεις, φυσικά, τις λοιμώξεις, τις ιώσεις και όλες τις άλλες ασθένειες. Οπότε κάθε ιδέα περί ευγονικής, είναι καταδικασμένη να πεταχτεί στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας, σαν το πιο μαύρο και σατανικό ιδεολόγημα, το πιο νοσηρό ιδεολόγημα που μπορεί να βγάλει ένας νους.

Η ευγονική σου λέει «καθάρισε την κοινωνία απ’τα απόβλητα»
Η ιατρική σου λέει «θεράπευσε τους αρρώστους και προλάμβανε την ασθένεια»

-Οκ, καλά τα λες εσύ. Πώς όμως θα σταματήσουμε όλες αυτές τις αρρώστιες;

Το είπαμε και πριν. Αν ένας πληθυσμός εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές στον εαυτό του, τότε σίγουρα θ’ απομονωθεί γενετικά και γεωγραφικά, θα εμφανίσει τάσεις αιμομιξίας και θα συσσωρεύσει όλες αυτές τις γενετικές αρρώστιες στην γονιδιακή του δεξαμενή.

Ο τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι η διαρκής ανανέωση του κοινού DNA του πληθυσμού, είτε μιλάμε για χωριό, είτε για φυλή, είτε για έθνος. Δηλαδή, η επαφή με άλλες φυλές, πληθυσμούς, με άλλα χαρακτηριστικά.

-Τι λες, ρε φίλε; Και να χάσουμε αυτό που μας κάνει Έλληνες;

«Ρε, ποια πατρίδα σου ανήκει;
Ξεχνας ότι γενήθηκες εδώ από τύχη;»
Afaza, Rebellion Connexion, Επ’ Ώμου, 2014, Manifesto The Label.

Άκου το τραγουδάκι, ίσως σε ξυπνήσει λιγάκι.

Αυτό που σε κάνει Έλληνα, είναι η γλώσσα σου και ο πολιτισμός σου. Εφ’ όσον είσαι και αιώνες συνδεδεμένος με τον τόπο σου, άρα και η οικονομική σου δραστηριότητα. Έλληνας, στην τελική, είναι ο έχων ελληνική παιδεία. Κάθε μαρκάρισμα του Σχορτσιανίτη, κάθε καλάθι των αδελφών Ατεντοκούμπο, κάθε τραγούδι του Ματιάμπα και του McYinka είναι και μια απόδειξη γι’ αυτό.

Εξ’ άλλου, πιο πολύ σε νοιάζει να είσαι Έλληνας, παρά να έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σου αξίζει να είσαι Έλληνας, ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας, αφού κανείς άνθρωπος δεν κάθεται στ’ αυγά του όταν του παίρνουν τη ζωή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: