Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Δεν είναι λίγο πως σε εκείνον τον όμορφο κόσμο που θα φτιάξουμε, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, ο Μίκης θα είναι παρών και εκείνοι απόντες. ΑΠΟΝΤΕΣ. Χωνέψτε το και σταματήστε επιτέλους να είστε ο περίγελος της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Τι είναι αυτό που ενώνει τους δύο κυρίους, εκτός από το υψηλό… ταμπεραμέντο που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού στην κεντρική φωτογραφία;

Το αντικομμουνιστικό τους μένος είναι η απάντηση, που έχει μάλιστα εκτραχυνθεί ύστερα από το χαμό του Μίκη και την επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία εξέφραζε την επιθυμία του να «αφήσει αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Δεν το αντέχουν, βλέπετε, να βλέπουν τους κομμουνιστές να εκφωνούν επικήδειους και να ξεπροβοδίζουν τον Μίκη στην τελευταία του κατοικία, κι εκείνοι να είναι στην απέξω, χωρίς μάλιστα να μπορούν να καπηλευτούν στο ελάχιστο κάτι από τον εκλιπόντα.

Προσπαθώντας, λοιπόν, να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους, άρχισαν να επιτίθενται αισχρά στο ΚΚΕ, με τον έναν να το κατηγορεί ανοιχτά για πλαστογραφία της επιστολής του Μίκη και τον άλλον να παρομοιάζει τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος με τον παιδόφιλο Μαρκ Ντιτρού (!)

Ωστόσο, τους καταλαβαίνουμε – ή, τουλάχιστον, το προσπαθούμε. Δεν είναι λίγο να ακούς τον Κουτσούμπα να αναφέρει προς τον Μίκη πως «όταν “θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση” και γύρω μας θα λάμπει η λιόλουστη ζωή θα είσαι κι εσύ, τρανός, όπως πάντα, στις μεγάλες στιγμές, παρών».

Δεν είναι λίγο, δηλαδή, να ακούνε –και να αντιλαμβάνονται, αν και όχι για πρώτη φορά– πως σε εκείνον τον όμορφο κόσμο που θα φτιάξουμε, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, ο Μίκης θα είναι παρών και εκείνοι απόντες.

ΑΠΟΝΤΕΣ. Χωνέψτε το και σταματήστε επιτέλους να είστε ο περίγελος της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: