Με ποια πλευρά είσαι, φίλε;

Αν βλέπεις κάποια ομοιότητα ανάμεσα σε αυτά τα δύο “άκρα” είσαι μεγαλύτερο πρόβλημα κι από τον ίδιο το φασίστα που υποτίθεται πως καταδικάζεις.

Από τη μία γυμναστηριακοί σφίχτες, μπράβοι, ένοπλοι, εξοπλισμένοι με κάθε είδους εργαλείο, teaser, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, με αποδεδειγμένες σχέσεις με την Αστυνομία, παρακρατικοί που δε διστάζουν να δείρουν, να επιτεθούν, να δολοφονήσουν, να μαχαιρώσουν, να τραμπουκίσουν αθώους ανθρώπους. Μισούν οτιδήποτε. Τους ξένους, τους μαύρους, τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους, τους Αριστερούς, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους δημοκράτες, τους ομοφυλόφιλους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τα ΑΜΕΑ. Θέλουν ένα κόσμο όπου ο ισχυρός θα επιβάλλεται με κάθε τρόπο. Λατρεύουν αυτούς που ισοπέδωσαν το Δίστομο, τα Καλάβρυτα τον Χορτιάτη. Πληρώνονται από εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Είναι το πρόσωπο του υπόκοσμου. Βγάζουν σπυριά για γράμματα, τέχνες και πνευματική καλλιέργεια. Έχουν εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με την πλειοψηφία των διωκτικών και δικαστικών αρχών και πάντα πέφτουν στα μαλακά.

Από την άλλη άνθρωποι που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Για ειρήνη, αλληλεγγύη, για μια ζωή χωρίς αδικία και διακρίσεις. Για τα δίκια του εργάτη, του αγρότη, του άνεργου. Για την ισότητα των φύλων, για το μέλλον των παιδιών. Για μόρφωση, υγεία και δικαιώματα. Οι αγώνες τους, όταν δεν κρίνονται παράνομοι, συκοφαντούνται από τα ΜΜΕ. Καμιά φορά υφίστανται βασανιστήρια από τους ένοπλους φύλακες της τάξης και πολύ συχνά καταπίνουν χημικά και τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ. Δεν υπάρχει όμως μικρός ή μεγάλος αγώνας που δεν θα τους δεις εκεί. Με θυσίες και όχι για προσωπικό όφελος. Με το όνειρο να δούνε έναν κόσμο στον οποίο η ευτυχία του ενός θα είναι προϋπόθεση για την ευτυχία του άλλου.

Αν βλέπεις κάποια ομοιότητα ανάμεσα σε αυτά τα δύο “άκρα” είσαι μεγαλύτερο πρόβλημα κι από τον ίδιο το φασίστα που υποτίθεται πως καταδικάζεις.

ΥΓ. Καλή δύναμη και κουράγιο στους συντρόφους που δέχθηκαν τις επιθέσεις αυτές τις μέρες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: