Με εντολή Μητσοτάκη… – Φεύγουν τα μαγαζιά με ρωσικά πιροσκί απ’ την Ελλάδα!

Σοβαροί αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης επισκιάζει άλλες αντίστοιχες κινήσεις, όπως την απόφαση του Pornhub να κόψει την πρόσβαση στους χρήστες εκ της Ρωσίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησής τους.

Η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και δείχνει ότι αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος της στην παγκόσμια κοινότητα, μπαίνοντας με έξυπνες και δυναμικές κινήσεις στο επίκεντρο των εξελίξεων και ηγούμενη της αποδοκιμασίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά ακόμα πιο δραστικά μέτρα, που φαίνεται να οδηγούν τον Πούτιν σε ταχεία αναδίπλωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην κατεύθυνση ενός σκληρού μποϊκοτάζ στα ρωσικά προϊόντα, οδηγώντας πιθανότατα σε άμεση αναστολή λειτουργίας όλα τα μαγαζιά που προσφέρουν ρωσικά πιροσκί και έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, διαδίδοντας μια μορφή έμμεσης προπαγάνδας με θερμίδες, που αντιστρατεύεται τις αξίες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Σε δεινή θέση αναμένεται να βρεθούν διάφορα μαγαζιά στον χώρο της εστίασης, που έχουν καταχωρηθεί στην ευρύτερη κατηγορία του ρωσικού φαγητού, και καλούνται άμεσα να αυτοπροσδιοριστούν ή διευκρινίσουν αν είναι όντως ρωσικά ή άλλης εθνικότητας -πχ Καζάκικα- και ποια είναι η στάση της κυβέρνησης των χωρών τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σε αντίστοιχη θέση αναμένεται να βρεθεί σύντομα και το μαγαζί με τα ρωσικά βιβλία και αναμνηστικά, στην αρχή της Συγγρού, που διακινεί παράνομο υλικό -όπως ματριόσκες και μπλουζάκια- με τη μορφή του Πούτιν και άλλων σοβιετικών ηγετών -που δεν έχουν άμεση σχέση με αυτόν τον Βλαντίμιρ, αλλά εντάσσονται στην ίδια κατηγορία, εφόσον ο Μπάιντεν δήλωσε πως σκοπός της Ρωσίας είναι να ανασυγκροτήσει τη Σοβιετική Ένωση!

Την ίδια ώρα, υπάρχουν διχογνωμίες και δεύτερες σκέψεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού κατά πόσο τα μέτρα χρειάζεται να επεκταθούν στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο της μετονομασίας ή μιας μαζικής μετοίκησης του πληθυσμού, καθώς και στον ιερό ναό του Αι Γιάννη του Ρώσσου στην Εύβοια. Αντιθέτως, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες άλλων επιφανών προσώπων στην επικράτεια της χώρας θα εξαιρεθούν των όποιων κυρώσεων, καθώς έχουν ανακηρυχθεί ευεργέτες και άγιοι της καπιταλιστικής ορθοδοξίας, εκτός κι αν στο ενδιάμεσο προχωρήσει η ανακήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής (και ευρύτερης) Μακεδονίας σε Λαϊκή Δημοκρατία, με τάσεις αυτονόμησης.

Κύκλοι της κυβέρνησης, που επικαλούνται ως πηγή τον Μαέβιους Παχατουρίδη, εκτιμούν πως τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις, καθώς υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, με τους περιορισμούς στη χρήση της ρώσικης σαλάτας, όπως αποδεικνύεται και στο παρακάτω προ εικοσαετίας ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, εξάλλου, το 95% των πολιτών που ενημερώνονται από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, βλέπουν πολύ θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και θεωρούν πως αυξάνεται κατακόρυφα η δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού ως καταλληλότερου για τη θέση του Πλανητάρχη.

Σε κάθε περίπτωση, η πυγμή και η αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση, υπό τη στιβαρή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για κάποιο Νόμπελ Ειρήνης. Ενώ σοβαροί αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επισκιάζει άλλες αντίστοιχες κινήσεις, όπως πχ την απόφαση του Pornhub (διαδικτυακός ιστότοπος με αισθησιακό περιεχόμενο) να κόψει την πρόσβαση στους Ρώσους χρήστες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησής τους. Οι Έλληνες χρήστες, αντιθέτως, αναμένεται να επιβραβευτούν με κάποια διάκριση premium αυνανιστή, κρινόμενοι πάντα από τις πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας.

Υγ: Το ότι η είδηση αυτή θα μπορούσε να παίξει πχ στο “Κουλούρι”, είναι προφανές.
Το θέμα είναι γιατί σε αυτόν τον πόλεμο -και όχι μόνο- τα ελληνικά ΜΜΕ -και όχι μόνο- έχουν βαλθεί να αφήσουν το “Κουλούρι” χωρίς δουλειά ή να το κάνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να το γυρίσει στην αντικειμενική ειδησεογραφία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: