Κοντά τα χέρια σας από τους μαθητές μας!

“Τι ήθελαν και αυτοί και πήραν τραίνο; Εμείς που πηγαίνουμε με αμάξι ή ΚΤΕΛ βλάκες ήμαστε;” – Ήταν δύο “κωλοτραίνα” γεμάτα ανθρωποθυσία για τα οποία δεν αξίζει η κυβέρνηση να χάσει τις εκλογές! Ποιοι νεκροί; Ποια ασφάλεια; Ποια ζωή με δικαιώματα και κρατική μέριμνα; Δεν θα γίνουμε και σοβιέτ!

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση και όλος ο κρατικός μηχανισμός μετά την μεγαλειώδη απεργία της 8ης Μάρτη. Και μιας που το κλάμα στις δηλώσεις τύπου δεν πείθει τον λαό, και μιας που τα δακρυγόνα και οι κρότου λάμψεις του ΣΚ δεν μας τρόμαξαν ώστε να πέσει σιγή νεκροταφείου την Τετάρτη, τώρα θα σκαρφιστούν κάθε μορφής σχέδιο για να επαναφέρουν την “ηρεμία-τάξη και ασφαλ…χαχα” του καπιταλισμού.

Στα πανεπιστήμια επικρατεί ντελίριο ή μάλλον “κρεσέντο” παραληρήματος από την κυβερνητική παράταξη. 

Στο ΕΚΠΑ καταγγελία ότι οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, μετέτρεψαν τις σχολές σε λαχαναγορά και “ακολουθούσαν μεθόδους πίεσης και εκφοβισμού” γιατί καλούσαν τους συμφοιτητές τους για συμμετοχή στην απεργία: 

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών δελτίο τύπου για τις “παράνομες” συμβολικές καταλήψεις που υποκινεί η ΚΝΕ για την απεργία της 8ης Μάρτη και που παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε συνέλευση φοιτητικού συλλόγου βέβαια, εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μας ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως “Τι ήθελαν και αυτοί και πήραν τραίνο; Εμείς που πηγαίνουμε με αμάξι ή ΚΤΕΛ βλάκες ήμαστε;”

Στο ΑΠΘ νιώθουν εκφοβισμένοι και αν συνεχίσω με μία-μία τις σχολές και τα πανεπιστήμια θα κάτσουμε εδώ μέχρι του χρόνου.

Στην Πάτρα όμως από ότι φαίνεται τους έτσουξε λίγο παραπάνω. Δεν είναι και ευκολοχώνευτο αυτό που τους συμβαίνει εδώ. Πόλη με κομμουνιστή δήμαρχο back-to back, με έργα ανακούφισης και προσφοράς στον Πατραϊκό λαό και με περισσότερους από 15.000 απεργούς την 8η Μάρτη. Με μία πλατεία που δεν έπεφτε καρφίτσα, με 2500 χιλιάδες φοιτητές και με συμμετοχή σχεδόν του 50% των σχολείων της δευτεροβάθμιας με αποφάσεις 5μελών και 15μελών.

Δεν είναι λοιπόν να πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως οι συριζαίοι μετά το δημοψήφισμα του ΄15, με το γεγονός ότι σήμερα ο κρατικός μηχανισμός με τα γραναζάκια του προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους μαθητές της Πάτρας.

Και για να μιλάμε και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί Παρασκευή 10/03/23 η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πατρών καθώς το σχολείο του τελούσε υπό κατάληψη με αφορμή το δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη.

Τι δουλειά έχουν άλλωστε μικρά παιδιά να διεκδικούν ασφάλεια στις μετακινήσεις των ίδιων και των συμμαθητών τους σε όλη τη χώρα, όταν το ίδιο το κράτους σε μετράει με την λογική του κέρδους-κόστους; Τι τις θέλουν τις απεργίες και τα συλλαλητήρια “ακόμα δεν βγήκαν από τ’ αυγό τους”; 

Τα είπαν άλλωστε και τα συμφώνησαν μεταξύ τους κυβέρνηση και τα ακροδεξιά τσιράκια τους. Ήταν δύο “κωλοτραίνα” γεμάτα ανθρωποθυσία για τα οποία δεν αξίζει η κυβέρνηση να χάσει τις εκλογές! Ποιοι νεκροί; Ποια ασφάλεια; Ποια ζωή με δικαιώματα και κρατική μέριμνα; Δεν θα γίνουμε και σοβιέτ! Πάρτε ένα κουπόνι, ένα “passκαιδενγυρνας”.

Επειδή όμως αυτοί είστε και αυτοί είμαστε, ο μαθητής αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση στο αστυνομικό τμήμα και στον αστυνομικό διευθυντή, του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου!

Υ.Γ: Μ΄αυτά και μ΄αυτά εδώ και καιρό συζητώντας με φίλους και γνωστούς λέμε ότι ο θάνατος στον καπιταλισμό θα είναι φριχτός. Θα κάνει σεισμό και θα μας πλακώσει το σπίτι; Θα πιάσει φωτιά και θα γίνουμε μπάρμπεκιου; Θα βρέξει και θα μας βρουν σαν το κοριτσάκι από το the ring; Βέβαια μπορεί να είναι και από μονοξείδιο του άνθρακα από αυτοσχέδιο μαγκάλι γιατί δεν έχουμε λεφτά για θέρμανση. Ή από έκρηξη καυστήρα, σύγκρουση τραίνων-αεροπλάνων και βαποριών, σοβά, εργατικού ατυχήματος ή νόσου που δεν καλύπτει το ταμείο. Ένας λοιπόν αγαπημένος στοίχος που σας αφιερώνω λέει 

“Κανείς δεν προλαβαίνει να νοιαστεί για το καλό σου, δεν θα σε περιμένουν οργανώσου!”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: