Φοιτητικές Εκλογές 2.0

«Έλα Μήτσο έπεσε 10 Μάη, να τ’ αφήσω;»

Δυσοίωνα προβλέπονται και τα φετινά αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών για την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τόσο δυσοίωνα που καλά καλά δεν επισημοποιήθηκε η ημερομηνία και ξεκίνησαν το λασπολόι.

Επικαλούμενοι την μαζικότητα στην συμμετοχή, καλούν και επιμένουν οι Φοιτητικές Εκλογές να πραγματοποιηθούν εν μέσω της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου. Άκρως φυσιολογικό! Ανάμεσα στο ξεφύλλισμα 3 τόμων Κβάντο και κανα δυο στον απειροστικό λογισμό και εκεί που είσαι έτοιμος να αναθεωρήσεις όλες τις επιλογές ζωής σου και κυρίως το μηχανογραφικό, πετιέσαι να ρίξεις και ένα ψηφαλάκι.

Βέβαια, η αγωνία της κυβερνητικής παράταξης για μαζικότητα στους φορείς και στις διεκδικήσεις  είναι γνωστή από την απαρχή των χρόνων! Φαίνεται άλλωστε και από την στάση που κρατάει από τον Covid και μετά, που είναι εξαφανισμένοι από προσώπου Γης και εμφανίζονται μόνο για αντιΚΚΕ προπαγάνδα.

Έτσι και τώρα, μας ανακοίνωσαν πως οι καημένοι και άβουλοι φοιτητές πέφτουν ακόμα για μία φόρα θύματα τον πολιτικών δολοπλοκιών το ΚΚΕ και συγκεκριμένα του κυρίου Γενικού. Που όχι μόνο επέλεξε ποια ημερομηνία τον εξυπηρετεί να γίνουν οι εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά δημιούργησε και με εντολή Συλλόγους μαϊμού και πλαστογράφησε και αποτελέσματα των περσινών εκλογών. Gangster ο Μήτσος, όχι αστεία!

Για να μιλήσουμε όμως και λίγο σοβαρά και επειδή δεν «θα πούμε το κρέας ψάρι κι έλα κάντε μας την χάρη».

Οι Φοιτητικές Εκλογές, όπως και όλες οι συλλογικές διαδικασίες δεν είναι πάγκος με τυριά που διαπραγματεύεσαι με τον υπάλληλο πόσα γραμμάρια θα καταλήξει εν τέλει η παραγγελία σου.

Ορίζονται από τους φοιτητές και τα εκλεγμένα όργανά τους. Αυτούς τους φοιτητές που κατά χιλιάδες πέρσι επέλεξαν να στηρίξουν με την ψήφο τους την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ). Αυτά τα εκλεγμένα όργανα που από πέρσι δεν αναγνωρίζει η κυβερνητική παράταξη, αφού δεν ικανοποιούν τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

Είναι  λοιπόν φυσιολογικό και επόμενο αυτό να μην αρέσει σε όλες τις δυνάμεις που τόσα χρόνια πρωταγωνιστούν στον εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικών διαδικασιών. Να μην αρέσει το γεγονός ότι η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας βγήκε ανοιχτά να προτείνει ημερομηνία και όχι κεκλεισμένων των θυρών όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Όσον αφορά τις νοθείες και τους Φοιτητικούς Συλλόγους – μαϊμού θα ήθελα να υπενθυμίσω στα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τις εκλογές στο ΔΙΠΑΕ Σίνδου που έφτιαξαν Σύλλογο από το πουθενά και έκαναν εκλογές μεταξύ τους. Τις εκλογές στην ΑΣΟΕΕ που τις όρισαν μόνοι τους με την ΠΑΣΠ και προσπάθησαν να τις πραγματοποιήσουν χωρίς εφορευτική επιτροπή και πρακτικά. Τις κάλπες που έκαναν βόλτα πέρσι στο κέντρο της Αθήνας και στήνονταν κάτω από συστήματα παρακολούθησης για πανοραμική θέα κλπ κλπ.

Και επειδή η νέα γενιά έχει ιδανικά και φωνή και αυτό τους τρομάζει, σας καλώ και εγώ με την σειρά μου και στις φετινές εκλογές να κοκκινίσουμε τις κάλπες. Να μην προλαβαίνουν να μετράνε γαρύφαλλα.

Να δώσουμε για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους μας μετράνε με την λογική κέρδους και ζημίας. Σε όλους αυτούς που κάθε μέρα εξαθλιώνουν κι άλλο τις ζωές και τις σπουδές μας. Κόντρα στην σιγή νεκροταφείου, την ανασφάλεια και την απάθεια που προσπαθούν κυβέρνηση και μηχανισμοί να μας επιβάλλουν.

Φέτος δίνουμε το μήνυμα ακόμα πιο ηχηρά, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

 

Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: