Φασιστοειδή βεβήλωσαν μνημείο της Αντίστασης στη Λίμνη Πλαστήρα – Μεγάλες οι ευθύνες του Δήμου

Τα ανταρτοχώρια της περιοχής, η τοπική κοινωνία και ο εργαζόμενος λαός δεν ξεχνάνε ποιος τσάκισε τους ναζί. Κι αν οι φασίστες έχουν αμνησία, θα αναλάβει δράση το λαϊκό κίνημα για να τονώσει τη μνήμη τους.

Ομάδα φασιστοειδών βεβήλωσε πριν από λίγο καιρό ένα μνημείο της Αντίστασης στη Λίμνη Πλαστήρα, στο σημείο που βρισκόταν το αντάρτικο αεροδρόμιο της Νεβρόπολης, που οι ναζί κατακτητές δεν κατάφεραν να βρουν. Αυτό ήταν μάλιστα το αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε το καλοκαίρι του 1944 η σοβιετική στρατιωτική αποστολή, με επικεφαλής τον Ποπόφ, και ήρθε σε επαφή με το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ.

Το μνημείο ανεγέρθηκε στις 8 Μάη του 1985, για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Για αυτό εξάλλου το έβαλαν στο μάτι οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των ηττημένων του πολέμου, που τους τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός και τα αντιστασιακά κινήματα σε κάθε κατεχόμενη χώρα. Έβγαλαν το μίσος τους γράφοντας συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ και υπέρ του “έθνους”, γελιούνται όμως αν πιστεύουν πως βεβηλώνοντας τα μνημεία, θα μπορέσουν να σβήσουν την ιστορική μνήμη.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες του τοπικού Δήμου (Λίμνη Πλαστήρα), που έχει εγκαταλείψει το μνημείο στην τύχη του και δεν παίρνει την παραμικρή μέριμνα για τη συντήρησή του, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται από ξερόκλαδα, την υγρασία και ακαθαρσίες ζώων. Ήρθαν όμως και τα δίποδα φασιστοειδή, να συμπληρώσουν το έργο του με τις δικές τους ακαθαρσίες.

Τα ανταρτοχώρια της περιοχής όμως, η τοπική κοινωνία και ο εργαζόμενος λαός δεν ξεχνάνε ποιος τσάκισε τους ναζί. Κι αν οι φασίστες έχουν αμνησία, θα αναλάβει δράση το λαϊκό κίνημα για να τονώσει τη μνήμη τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: