“Εκβιάζουν και πιέζουν με ρουσφέτια τους πυρόπληκτους” – Όταν το ΚΚΕ αποκάλυπτε την εξαγορά ψήφων στην Ηλεία του ’07

ΝΕ Ηλείας ΚΚΕ, 30-8-2007: Τις μέρες αυτές στο Νομό Ηλείας έχει ξεσπάσει ένα όργιο ρουσφετολογικών πιέσεων και εκβιασμών προς τους πυρόπληκτους, τόσο από τους κυβερνητικούς παράγοντες της ΝΔ, όσο και από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς τσίπα και ίχνος ντροπής, χωρίς ηθικές αναστολές, πατάνε πάνω στον πόνο και στην απελπισία του “κοσμάκη” για να του υφαρπάσουν την ψήφο του!

Κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα με τις κυνικές ομολογίες που βγήκαν στη φόρα από τη συνομιλία Δούκα-Λιβανού, σχετικά με τη δικομματική προεκλογική μπίζνα, τα τριχίλιαρα ως τυράκι για τους πυρόπληκτους, τις πιέσεις και τα ρουσφέτια για την εξαγορά της ψήφου τους, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007. Καμώνονται τους ανήξερους και τους ηθικούς, που πέφτουν από τα σύννεφα με τις κυνικές ομολογίες των ομοϊδεατών τους, και τους θυσιάζουν σαν αποδιοπομπαίους τράγους. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται, και ήταν κοινό μυστικό για όλους τι γινόταν στο νομό Ηλείας εκείνη την περίοδο, πάνω στα αποκαΐδια και τον πόνο, πριν καλά-καλά στεγνώσουν τα δάκρυα για τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες που χάθηκαν.

Στη συνέχεια παραθέτουμε το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη από τα τέλη Αυγούστου, με την ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, που κατήγγειλε ήδη από τις 30 του μήνα το όργιο ρουσφετιών και πιέσεων από τον κυρίαρχο τότε δικομματισμό, που έστηναν χωρίς τσίπα το δικό τους παιχνίδι πάνω στις πλάτες των πυρόπληκτων.

Στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές, στα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης, αλλά και στις πολιτικές ευθύνες που πέφτουν βαριές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της προς όλους τους πυρόπληκτους και τους δικαιούχους αποζημιώσεων η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή με όλες του τις δυνάμεις κοντά στους πυρόπληκτους και στα μέτωπα της φωτιάς. Θα είναι κοντά τους και μετά τις εκλογές. Τούτη τη στιγμή χρειάζεται λαϊκή οργάνωση, κινητοποίηση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με τα αποκαΐδια των πυρκαγιών μαυρίστε και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εχουν και οι δυο τους τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από τη θέση της νομαρχίας», σημειώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«1. Τα μέτρα αποζημιώσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ασπιρίνες. Είναι μέτρα ανεπαρκή, και κάτω από τις ανάγκες που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Το σημαντικότερο: Τα μέτρα αυτά δεν έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, δεν έχουν βάθος χρόνου, είναι πρόσκαιρα και επιφανειακά.

2. Η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ – πάνω στα αποκαΐδια και χωρίς ίχνος ντροπής – για το αν γίνονται οι αιτήσεις στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου η ΝΔ έστησε το δικό της κομματικό μηχανισμό ή στη νομαρχία, που μετατράπηκε αυτές τις μέρες σε κομματικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ, έχει να κάνει με το ποιος θα “ανακατεύει την κουτάλα” του ρουσφετιού και της εξαγοράς των συνειδήσεων. Και οι δυο τους είναι “μανούλες” σε αυτά, έχουν “προϋπηρεσία” και “μεταπτυχιακά”. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιδικούν για το ποιος θα διαχειρίζεται τη διαδικασία των αποζημιώσεων και όχι για το περιεχόμενο των ίδιων των αποζημιώσεων, αφού και σ’ αυτό δε φαίνεται να έχουν διαφορές.

3. Τις μέρες αυτές στο Νομό Ηλείας έχει ξεσπάσει ένα όργιο ρουσφετολογικών πιέσεων και εκβιασμών προς τους πυρόπληκτους, τόσο από τους κυβερνητικούς παράγοντες της ΝΔ, όσο και από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς τσίπα και ίχνος ντροπής, χωρίς ηθικές αναστολές, πατάνε πάνω στον πόνο και στην απελπισία του “κοσμάκη” για να του υφαρπάσουν την ψήφο του, τάζουν “τον ουρανό με τ’ άστρα” και μετά …μην τους είδατε! Το φαινόμενο να εμφανίζονται πυρόπληκτοι – “μαϊμού”, που στην κυριολεξία έχουν κατακλύσει τις τράπεζες, είναι ρουσφετολογικό έργο τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

4. Το ΚΚΕ προτείνει άμεσα μέτρα:

  • -Σε όσους έχουν καεί τα σπίτια τους, με ευθύνη του κράτους να ανεγερθούν νέες κατοικίες εντελώς δωρεάν, ώστε να μείνει ο κόσμος στα χωριά του, στα σπίτια του και στα χωράφια του
  • -Να αποζημιωθεί 100% όλο το κατεστραμμένο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο
  • -Σε όσους έχουν καεί ή έχουν καταστραφεί οικοσκευές, αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, αγροτικές αποθήκες, ζωοτροφές και αγροτικές υποδομές να αποζημιωθούν κατά 100%
  • -Να παραγραφούν όλα τα δάνεια, όλων των πυρόπληκτων από όλες τις τράπεζες που αναπτύσσουν ή όχι οικονομική δραστηριότητα στο Νομό Ηλείας. Δεν μπορεί οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ να παραγράφουν τα χρέη των ΠΑΕ και να μην παραγράφουν τα δάνεια των πυρόπληκτων και των ανθρώπων του μόχθου. Να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες
  • -Να χορηγήσουν σε όλους τους πυρόπληκτους άτοκα δάνεια για μια 5ετία και χαμηλότοκα δάνεια πέραν της 5ετίας
  • -Να αποζημιώνονται κάθε χρόνο και για 5 χρόνια οι ελαιοπαραγωγοί, αμπελοκαλλιεργητές κ.ά., για την απώλεια προϊόντων και εισοδήματος όπως και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι. Γενικά να αποζημιώνονται οι καλλιεργητές κάθε χρόνο ανάλογα με το φυτικό κεφάλαιο και το προϊόν τους».

«Οι ευθύνες δεν καίγονται, όπως δεν καίγεται και η ελπίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: