Εκλογές στο σωματείο e-food: Η μαζική συμμετοχή – απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία

Η συμμετοχή του κάθε συναδέλφου στις εκλογές θα κρίνει πόσο δυνατό θα βγει το σωματείο…Είναι μια απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της e-food και θέλησαν να μετατρέψουν σε παραμάγαζό τους την όποια συλλογική διαδικασία, που εσύ και οι συνάδελφοί σου μαζί με το ΣΕΤΕΠΕ περιφρουρήσατε.

Κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής:

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΣ E-FOOD 

 Τον περασμένο Σεπτέμβριο δόθηκαν σημαντικές μάχες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων σου, για το εισόδημα και το μέλλον σου. Η «καλή» εταιρεία πετούσε εργαζόμενούς της έξω και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δείξατε τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει οργανωμένη και συλλογική δράση. Μέσα από εκείνους τους αγώνες, που ολόκληρη η εργατική τάξη κι ο λαός της χώρας τους αγκάλιασε, γεννήθηκε και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της e-food, το οποίο είναι κατάκτηση και αποκούμπι του κάθε συναδέλφου. 

 Η συνέχεια ήταν το στέριωμα και το δυνάμωμα του σωματείου σου. Με παρεμβάσεις στην εταιρεία, στην επιθεώρηση εργασίας, για ζητήματα όπως τα ταμεία, τα μέτρα προστασίας, η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες κ.α. το επιχειρησιακό σου σωματείο, μαζί με το ΣΕΤΕΠΕ διεκδίκησαν και απαίτησαν για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα το οποίο αφορά τη δουλειά και τη ζωή σου. Κάνοντας πέρα όποια διασπαστική και τυχοδιωκτική φωνούλα που σου έλεγε ότι “είναι νωρίς για να φτιάξουμε σωματείο” κλπ, το σωματείο σου δυνάμωσε και προχωράει τώρα μπροστά εν όψει και των εκλογών του. 

 Η συμμετοχή του κάθε συναδέλφου στις εκλογές θα κρίνει πόσο δυνατό θα βγει το σωματείο. Θα είναι μια απάντηση σε κυβέρνηση κι εργοδοσία που προσπάθησαν να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις και να σε μετατρέψουν σε “συνεργάτη”, χωρίς δικαιώματα. Είναι μια απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της e-food και θέλησαν να μετατρέψουν σε παραμάγαζό τους την όποια συλλογική διαδικασία, που εσύ και οι συνάδελφοί σου μαζί με το ΣΕΤΕΠΕ περιφρουρήσατε. Το δυνάμωμα μέσα από τις εκλογές θα είναι δυνάμωμα όλης της εργατικής τάξης, που χτυπιέται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από την εργοδοτική τρομοκρατία, και θα δείξει ότι υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι ο οργανωμένος αγώνας. 

 Έτσι λοιπόν όπως έδειξες την δύναμή σου τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο έτσι καλείσε να κάνεις και τώρα. Ως ΣΕΤΕΠΕ σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας και σηκώσαμε ζητήματα όπως οι χώροι ξεκούρασης, τα Βαρέα Ανθυγιεινά, η αξιολόγηση κλπ. Σταθήκαμε ιδιαίτερα στην ανάγκη οργάνωσης και συσπείρωσης των συναδέλφων στο δικό τους συνδικαλιστικό φορέα και μαζί το πετύχαμε αυτό. Σε καλούμε κι εσένα να συμμετέχεις στις εκλογές του σωματείου σου, να δείξεις την δύναμή σου απέναντι σε κυβέρνηση κι εργοδοσία μαζί με τους συναδέλφους σου. 

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ E-FOOD ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 31/1 12:00-18:00 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 2/1 16:00-20:00  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: