Γ. Πρωτούλης: Ο λαός εμπιστεύεται περισσότερο το ΚΚΕ παρά την κυβέρνηση για τα μέτρα προστασίας!

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις μας για τη μέρα του Πολυτεχνείου θα είναι το πιο ασφαλές σημείο στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου που ανέδειξε σε μείζον ζήτημα η κυβέρνηση στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε ουσιαστικά δήλωση από το ΚΚΕ παραπέμποντας σε μεθόδους άλλων εποχών και ότι βρισκόταν σε παραλήρημα σηκώνοντας το θέμα σε μια μέρα που είχαμε τραγικό ρεκόρ θυμάτων από την πανδημία. Η πολιτική εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι επιχειρεί να μετακυλίσει η κυβέρνηση τις ευθύνες της ή απλώς προσπαθεί να ενθηλακώσει ένα ακροατήριο που νιώθει πολιτικά άστεγο μετά την καταδίκη της χρυσής αυγής.

Τόνισε πως είναι λάθος να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι οι εορτασμοί κι οι παρελάσεις κι ότι οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ παρά στην κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Κράτησε ως… έκπληξη την ακριβή μορφή που θα λάβουν οι συμβολικές κινητοποιήσεις εκείνης της μέρας, τονίζοντας ωστόσο πως θα είναι, σε κάθε περίπτωση, το πιο ασφαλές σημείο στην Αθήνα, σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στις συγκοινωνίες, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς. Και θύμισε το προηγούμενο της εμβληματικής πορείας της Πρωτομαγιάς, που έγινε πρωτοσέλιδο ακόμα και στους New York Times. Του Πολυτεχνείου μάλλον δε θα γίνει, γιατί καταλήγει έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημείωσε πως αυτονόητα το κάλεσμα δεν απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες, σε κάθε περίπτωση όσοι συμμετέχουν θα έχουν όλα τα μέτρα προστασίας, όχι όμως φίμωτρα για τις διεκδικήσεις τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: