“Αυτός που ποδοπάτησε το σύμβολο του φασισμού” – Σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον Μανόλη Γλέζο

Ο θάνατος μιας τόσο σημαντικής μορφής δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους σκιτσογράφους, που αποτίουν φόρο τιμής με τον δικό τους τρόπο.

Ο θάνατος μιας τόσο σημαντικής μορφής δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους σκιτσογράφους, που αποτίουν φόρο τιμής με τον δικό τους τρόπο.

Ήδη έχουν βγει τα πρώτα σκίτσα, ενώ θα ανανεώνουμε την ανάρτηση με κάθε νεότερο που πέφτει στην αντίληψή μας.

Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης αποχαιρετά τον Γλέζο με ένα σκίτσο όπου σκίζει τη ναζιστική σημαία και με μια φράση του, πυξίδα για το μέλλον: “Αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου για να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε”.

Ο Κωνσταντίνος Ρουγγέρης αποτυπώνει σε ένα σκίτσο το στιγμιότυπο με τον ηρωικό Γλέζο να στέκεται όρθιος μες στην καταιγίδα, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Σαρανταποζαρούσα συνδέει τον θάνατο του Γλέζου με την επέτειο της εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Ήρωες με 12 ζωές…

Ο Πάνος Ζάχαρης απεικονίζει τον Γλέζο μαζί με τον Σάντα, σε ένα παγκάκι του ουρανού…

Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου συνέδεσε τον Γλέζο με το πιο εμβληματικό στιγμιότυπο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου να τον αποχαιρετά.

Ποδοπατώντας τη ναζιστική σημαία, ένα παλιότερο του μακαρίτη Βαγγέλη Παυλίδη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: