Αργυρώ Αξιώτη: “Τρύπα στο πάτωμα/Ερχόμαστε από την ντροπή”

Το καινούργιο βιβλίο των Εκδόσεων των άλλων είναι ένα βιβλίο ποίησης σε δύο μέρη. Ξεκινά κι από τις δυο πλευρές φιλοξενώντας την ποιητική σύνθεση “Ερχόμαστε από την ντροπή” και την συλλογή ποιημάτων “Τρύπα στο πάτωμα”. Πρόκειται για δυο δουλειές ξεχωριστές, αλλά σε συνάφεια.

Το καινούργιο βιβλίο των Εκδόσεων των άλλων είναι ένα βιβλίο ποίησης σε δύο μέρη. Ξεκινά κι από τις δυο πλευρές φιλοξενώντας την ποιητική σύνθεση “Ερχόμαστε από την ντροπή” και την συλλογή ποιημάτων “Τρύπα στο πάτωμα”. Πρόκειται για δυο δουλειές ξεχωριστές, αλλά σε συνάφεια. Είναι γραμμένο από την Αργυρώ Αξιώτη (Argyro Axioti) που εκδίδει για πρώτη φορά τα γραφτά της, την επιμέλεια έχει κάνει η Κωνσταντίνα Σοφούλη (Nora Swartz), η γραφιστική δουλειά έγινε από τον Δημήτρη Σ. και οι πίνακες των εξωφύλλων αποτελούν ευγενική παραχώρηση της Barbara Kroll.

Τυπώθηκε σε 400 αντίτυπα τον Ιούλιο του 2021 στο τυπογραφείο Printfair στα Εξάρχεια. Διατίθεται κατά τον γνωστό τρόπο των εκδόσεων μας με την άμεση μέθοδο της χέρι με χέρι διανομής, σε μικρά βιβλιοπωλεία, καθώς και σε συνεργατικούς χώρους και αυτοοργανωμένους χώρους της Αθήνας και της επαρχίας. Η διανομή έχει αρχίσει. Καλή σας ανάγνωση!

 

………
[Κύτταρο]
Το ξύπνημα της Άνοιξης*
με όση ομορφιά και να το ντύσεις
θα είναι βίαιο.
Το σώμα ξέρει.
Στο πέρα των περιγραφών
διαφεύγοντας της συρρίκνωσης
που προσπαθούν τα λόγια
σημαίνοντας τον χρόνο σταθερά
ανθίσταται στην ταξινόμηση
ορίζει την τάση
δείχνει την κατεύθυνση.
Εξεγείρεται.
Αξιώτη Αργυρώ, Τρύπα στο πάτωμα/Ερχόμαστε από την ντροπή,
από τις Εκδόσεις των άλλων, Ιούλιος 2021
στα σημεία διανομής των εκδόσεων
*θεατρικό έργο του Frank Wedekind
……
[Οστρια]
Όχι γυναίκες
μήτρες
όχι κορμιά
γκροτεσκοι ρόλοι
είχαμε κρυμμένα στον κόρφο μας
μπουκαλάκια με δηλητήρια
μικρά οξυαιχμα μαχαίρια
λίμνης κοίτες
πτώσεις πτήσεις σε χαράδρες απάτητες.
Όταν μας έκλεψαν τα ονόματα
γίναμε
φόνισσες
αυτόχειρες
άνεμοι.
Ποιος θα γεννάει τώρα τα παιδιά;
……

Η Αργυρώ Αξιώτη γεννήθηκε στη Χίο το 1986. Σπούδασε ιατρική στα Γιάννενα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στον τομέα της ψυχικής υγείας και εξειδικεύεται στην ψυχανάλυση. Από το 2020 είναι μέλος της συλλογικότητας “Εκδόσεις των Άλλων. Συμμετέχει σε σταθερή βάση στο ποιητικό περιοδικό “Σείστρο” που εκδίδεται στη Χίο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακά περιοδικά και σε blogs. Το “Τρύπα στο πάτωμα/Ερχόμαστε από την ντροπή” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: