Μια πρωτότυπη βιβλιοθήκη ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή στην Ικαρία

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, παγκόσμια ημέρα Φάρων, ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας διοργανώνει πεζοπορία στο παλιό μονοπάτι των φαροφυλάκων μέχρι τον φάρο του Κάβο Πάπα και προσφέρει βιβλία στους φαροφύλακες για τη δημιουργία πρωτότυπης βιβλιοθήκης.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, παγκόσμια ημέρα Φάρων, ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας θα διοργανώσει πεζοπορία στο παλιό μονοπάτι των φαροφυλάκων από το γειτονικό χωριό Καρκινάγρι μέχρι τον φάρο του Κάβο Πάπα στο δυτικό ακρωτήριο της Ικαρίας.

Φτάνοντας θα προσφέρουμε στο φαροφύλακα βάρδιας μια σειρά βιβλίων που οι ίδιοι οι συγγραφείς τους αφιερώνουν στον Φάρο, ώστε να δημιουργηθεί εκεί πρωτότυπη βιβλιοθήκη προς χρήση των φαροφυλάκων αλλά και των πεζοπόρων που θα φτάνουν εκεί, κατόπιν πάντοτε άδειας της Υπηρεσίας Φάρων. Συγγραφείς και λογοτέχνες έχουν δωρίσει βιβλία τους και κάποιοι θα παρευρεθούν και στη πεζοπορία φέρνοντας οι ίδιοι τα βιβλία τους ως το Φάρο του Πάπα.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Γιάννης Μακριδάκης, ενώ μεταξύ των συγγραφέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δώρισαν βιβλία τους είναι οι Άρης Μαραγκόπουλος, Γιάννης Μπίλλας, Γιώργος Κολέμπας, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Ηρώ Σκάρου και Παναγιώτης Κολέλης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: