Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ: Με τέτοια τιμή μην πεις ότι δεν μπόρεσες να το αποχτήσεις

O μοναδικός για κάποιους ανασταλτικός, μέχρι τώρα, παράγοντας για την απόχτηση του 4τομου έργου, γίνεται δελεαστικός!

Όταν πριν δέκα μήνες κυκλοφόρησε το 4τομο «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949)», ένας κόσμος αν και το ήθελε δεν μπόρεσε να το αποχτήσει. Κάποιοι αγόρασαν έναν ή δυο τόμους, με προοπτική να ολοκληρώσουν την απόχτηση του έργου στο μέλλον. Πολλοί είναι αυτοί που ήλπιζαν και περίμεναν να προσφερθεί το έργο στο ερχόμενο Φεστιβάλ σε ειδική τιμή, όπως μας έχει συνηθίσει κάθε χρόνο το εκδοτικό του Κόμματος, η Σύγχρονη Εποχή, με τις πολλές ενδιαφέρουσες εκδόσεις της.

Σήμερα η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα και ο μοναδικός για κάποιους ανασταλτικός μέχρι τώρα παράγοντας για την απόχτηση του 4τομου έργου, η τιμή, γίνεται δελεαστικός! Η Σύγχρονη Εποχή ανακοίνωσε και φέτος τον πλούσιο κατάλογο προσφορών με εκδόσεις της σε ειδική τιμή για όσους επισκεφτούν το βιβλιοπωλείο της στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19, 20 και 21 του Σεπτέμβρη 2019, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Μέσα στα πολλά εκπτωτικά «πακέτα» βιβλίων, ξεχωρίζει το «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949)», που προσφέρεται από την Σύγχρονη Εποχή στην ειδική τιμή των 50 ευρώ και οι 4 τόμοι (από 77 ευρώ αν το αγοράσεις από τα βιβλιοπωλεία της, και 70 ευρώ αν το αγοράσεις διαδικτυακά από την ΣΕ). Το πακέτο προσφοράς… δεν αφήνει παραπονεμένο και όποιον του λείπουν ένας, δυο ακόμα και τρεις τόμοι του Δοκιμίου, αφού μπορεί να αποχτήσει ένα τόμο με 20 ευρώ ή δυο τόμους με 35 ευρώ!

Το 4τομο «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949)» είναι συλλογική εργασία, στην οποία συνέβαλαν εκατοντάδες στελέχη του ΚΚΕ, ιστορικοί κ.ά. επιστήμονες και αποτελεί προϊόν μιας πολύχρονης προσπάθειας του Κόμματος.

Στην εκπόνησή του αξιοποιήθηκαν πλήθος πηγών, αρχειακό υλικό, εγχώρια και διεθνής βιβλιογραφία, εφημερίδες και περιοδικά, σύγχρονες και παλαιότερες μελέτες, διδακτορικές εργασίες, προφορικές μαρτυρίες κ.ά. Για την άντληση στοιχείων – πολλά από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά – αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα το ψηφιοποιημένο και ταξινομημένο πλέον Αρχείο του Κόμματος. Όλα τα παραπάνω έρχονται να φωτίσουν μια σειρά από ζητήματα της Ιστορίας του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, να ενισχύσουν, να συμπληρώσουν ή ακόμα και να θέσουν περαιτέρω προβληματισμούς γύρω από αυτά.

Περιεχόμενα της έκδοσης

Η έκδοση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ για την περίοδο 1918-1949 περιλαμβάνει 4 τόμους με την εξής διάρθρωση:

Α1 Τόμος: «Διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες από την επικράτηση του καπιταλισμού έως την Οκτωβριανή Επανάσταση»

Α2 Τόμος: «Μεσοπόλεμος: Οικονομία και πολιτική. Η ίδρυση του ΚΚΕ, τομή στην ελληνική κοινωνία»

Β1 Τόμος: «Το ΚΚΕ στο Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο»

Β2 Τόμος: «Η εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ)»

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατανεμημένα σε Παραρτήματα στους αντίστοιχους τόμους, περιλαμβάνονται μια σειρά από σημαντικά ντοκουμέντα (όπως η περίληψη των Πρακτικών του Α’ Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), η εισήγηση του Ν. Ζαχαριάδη στην ΚΕ για το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης Απόφασης αυτοδιάλυσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς στα Ρωσικά και μετάφρασή της στα Ελληνικά κ.ά.).

Αναλυτική παρουσίαση των περιεχομένων του 4τομου έργου μπορείτε να δείτε εδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: