48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο – Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζει και φέτος

Θεατρικά δρώμενα, ομιλίες και συναντήσεις με συγγραφείς είναι μόνο μερικά απ’ όσα λαμβάνουν χώρα ήδη στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Ξεχωρίζει η αυριανή παρουσία της Σεμίνας Διγενή στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη.

Το 48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο, που άνοιξε τις πύλες του στις 30 Αυγούστου και θα συνεχίσει το πλούσιο πρόγραμμά του με ποικιλόμορφες δράσεις και εκδηλώσεις μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας, φέρνοντάς τους σε επαφή με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Φέτος, το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη λογοτεχνία, που εμπνέει και πρωταγωνιστεί σε τέχνες όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος και η μουσική. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης, θα γίνουν διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, θα στηθούν στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα, σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, η έλξη και η γοητεία που ασκεί η λογοτεχνία στις τέχνες, ανά τους αιώνες.

Η έντονα θαλασσινή αύρα της αφίσας και του εξωφύλλου του καταλόγου του Φεστιβάλ αποτελεί έργο της Ελληνίδας ζωγράφου, Μαρίας Φιλοπούλου και παραπέμπει στην παραμυθία και την ψυχική ανάταση, που προσφέρει το βιβλίο στον αναγνώστη.

Από όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουμε αφενός το θεατρικό αναλόγιο που θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, σε επιμέλεια της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας Μαρίας Τσιμά, όπου ηθοποιοί της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα που έχουν ανέβει στις σκηνές του ΚΘΒΕ, αφετέρου τη συνάντηση με την πολυπράγμονα δημοσιογράφο και συγγραφέα, Σεμίνα Διγενή, που θα βρίσκεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη για να συναντήσει τους αναγνώστες της και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Κίτρινο Υποβρύχιο»!

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γρηγόρης Πλαστάρας, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το Φεστιβάλ Βιβλίου κλείνει σχεδόν πενήντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, έχει καθιερωθεί και αναγνωριστεί ως θεσμός και αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση και πρόταση επικοινωνίας».

Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ και κρατήστε σημειώσεις για να περάσετε τουλάχιστον μια φορά από τους πάγκους των εκδοτικών οίκων και να προμηθευτείτε τα βιβλία της επιλογής σας.

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30

Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00

Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: