Βασίλης Ραφαηλίδης: “Ο Πρετεντέρης έχει μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζεται ακόμα και μέσα στα σκατά…”

Όταν ο Ριζοσπάστης σχολίαζε τον Πρετεντέρη με ένα τσιτάτο του μεγάλου Ραφαηλίδη

Χτες κυκλοφόρησε μια φήμη που παρουσίαζε ως σχεδόν τετελεσμένο γεγονός ότι ο Πρετεντέρης θα ήταν ο νέος πρόεδρος του οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής. Η είδηση προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στο διαδίκτυο και τα social media, λόγω και της δημοτικότητας του… “δημοφιλούς δημοσιογράφου”.

Μία από αυτές θύμιζε μια παλιά αποστροφή του μεγάλου Βασίλη Ραφαηλίδη, που είχε διακρίνει από νωρίς τις αρετές του Πρετεντέρη και τον σχολίαζε δηκτικά. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, βρήκαμε μάλιστα την ακριβή φράση στο αρχείο του Ριζοσπάστη, που πριν από 20 χρόνια, την Πρωταπριλιά του 99′, δανειζόταν τη φράση του Ραφαηλίδη, για να απαντήσει σε μια από τις πολλές βαρυσήμανες αναλύσεις του στην εφημερίδα του ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για τον Ι. Κ. Πρετεντέρη του “Βήματος” και όσα περισπούδαστα “γράφει”, δεν έχουμε να σημειώσουμε τίποτε. Μόνο που, κάθε φορά που διαβάζουμε γραφτό του, μας έρχεται στο μυαλό αυτό που έγραψε γι’ αυτόν πριν καιρό ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδης. Οτι, δηλαδή, “ο Ι. Κ. Πρετεντέρης έχει μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζεται ακόμα και μέσα στα σκατά”…

Είκοσι χρόνια μετά, η ανέλιξη του ευέλικτου και προσαρμοστικού αυτού κυρίου μπορεί να τον οδηγήσει σε νέες κορυφές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: