Θέατρο τη Δευτέρα: «Η ζωή που σου έχω δώσει» του Λουίτζι Πιραντέλο

Μια μάνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το πιο άγριο γεγονός που μπορεί να της συμβεί: το θάνατο του γιου της. Πώς από την απελπισία θα φτάσει στην ελπίδα; Τι αγώνας χρειάζεται να γίνει με τη σκέψη και να ενώσει αυτά τα αντίθετα συναισθήματα;

Μια μάνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το πιο άγριο γεγονός που μπορεί να της συμβεί: το θάνατο του γιου της. Πώς από την απελπισία θα φτάσει στην ελπίδα; Τι αγώνας χρειάζεται να γίνει με τη σκέψη και να ενώσει αυτά τα αντίθετα συναισθήματα; Πού βρίσκεται ο θάνατος; Στο γεγονός του θανάτου, στην αλλαγή του ίδιου του ανθρώπου ή μήπως μέσα σ’ αυτό που έχουμε φτιάξει εμείς από αυτό τον άνθρωπο;

Το έργο γράφτηκε το 1923. Η θεατρική παράσταση που παρουσιάζουμε προβλήθηκε το 1979 από την ΕΡΤ, στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής «Το θέατρο της Δευτέρας».

Θέατρο τη Δευτέρα: «Η ζωή που σου έχω δώσει» του Λουίτζι Πιραντέλο

Η Αλέκα Κατσέλη στο έργο «Η ζωή που σου έχω δώσει» του Λουίτζι Πιραντέλο

Μετάφραση: Μίτση Κουγιουμτζόγλου. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φιλιππίδης, Στέλιος Ράλλης. Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέκα Κατσέλη, Μαρία Αλιφέρη, Λουίζα Ποδηματά, Ρίτα Μουσούρη, Νίκος Θαλάσσης, Δημήτρης Μπάνος, Στράτος Παχής,  Λέλα Λορέτη, Ελένη Νενεδάκη.

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: