“Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!” – El Che με τον Βασίλη Κυριάκου

“Ήθελα τον Τσε όπως ήταν. Με το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Δεν γεννήθηκε Τσε. Έγινε. Δεν γεννήθηκε επαναστάτης. Επέλεξε όμως να πεθάνει νέος και επαναστάτης. Αυτό όμως που δεν σας είπαν είναι οτι δεν πέθανε: Οι ιδέες δεν πεθαίνουν!”

“Δεν ήθελα να φτιάξω έναν ήρωα που θα επιστρέψει σπίτι του προδίδοντας τις ιδέες του. Έχει γίνει ήδη βιβλίο. Δεν ήθελα να φτιάξω έναν ήρωα αχαλίνωτο εραστή. Έχει γίνει μπλούζα. Δεν ήθελα ένα ακόμη ταξίδι με την Ποδερόσα. Ούτως ή άλλως, τον έχει υποδυθεί ένας ομορφούλης Μεξικανός. Δεν ήθελα καν έναν ήρωα. Ήθελα τον Τσε όπως ήταν. Με το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Δεν γεννήθηκε Τσε. Έγινε. Δεν γεννήθηκε επαναστάτης. Επέλεξε όμως να πεθάνει νέος και επαναστάτης. Αυτό όμως που δεν σας είπαν είναι οτι δεν πέθανε: Οι ιδέες δεν πεθαίνουν!

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ανατρέπει τον θάνατο από το χωριό Λα Ιγκερα. Τα βάζει με την CIA, την United Fruits Company και τη λογική της ειρηνικής συνύπαρξης με τον ιμπεριαλισμό που προσπάθησε να απονεκρώσει τις ιδέες του κάνοντας το μούτρο του μπλούζα. Επιστρέφει έτσι στο Μπουένος Άιρες ταξιδεύοντας μας στη Λατινική Αμερική. Από τα χρόνια της νιότης μέχρι τα χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης. Ο λόγος; Δεν τελειώσαμε με τον ιμπεριαλισμό. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!”

Κείμενο – Ερμηνεία: Βασίλης Κυριάκου

Σκηνοθεσία : Γιάννης Σταματίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: