Παρέμβαση του ΣΕΗ στους θεατές του “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” στην Επίδαυρο για τις συλλογικές συμβάσεις στο ΚΘΒΕ

Τη συμπαράσταση των θεατών ζήτησαν οι αγωνιζόμενοι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ανακοίνωση μοιράστηκε από ηθοποιούς του ΣΕΗ στους θεατές που προσέρχονταν την Παρασκευή το βράδυ να δουν την παράσταση “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” από το ΚΘΒΕ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Με το κείμενο, καλούσαν το κοινό να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των ηθοποιών του θεάτρου αυτού για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αίτημα εξάλλου που αγγίζει και πολλούς από τους θεατές που είναι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και εκμετάλλευσης.


Αγαπητοί θεατές,

Η παράσταση που θα δείτε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πολύμηνων προβών, διαβάσματος, σωματικής και ψυχικής κόπωσης. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δεκάδων συντελεστών που έχουν δουλέψει με μεγάλη αγάπη για το θέατρο.
Εδώ και έναν χρόνο περίπου η δουλειά μας αυτή δεν προστατεύεται , δεν αναγνωρίζεται. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η διοίκηση, έχοντας τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης αρνείται, αξιοποιώντας κάθε είδους δικαιολογία, να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Αρνείται δηλαδή να υπογράψει τους όρους εκείνους που εξασφαλίζουν στους ηθοποιούς ότι μπορούν να ζήσουν από το επάγγελμα τους. Ότι μπορούν να αφιερωθούν σε αυτό, να μελετούν,να εξελίσσονται ,να γίνονται ολοένα και καλύτεροι για να προσφέρουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε σας. Στο κοινό.
Όλη τη χρονιά οι ηθοποιοί, που εργάζονται στο ΚΘΒΕ, αγωνίστηκαν, απήργησαν, έκαναν πολύμηνες κινητοποιήσεις, ζητώντας από τη διοίκηση, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και την κυβέρνηση τα αυτονόητα. Την εξασφάλιση της δουλειάς τους. Τη δυνατότητα να εξασκήσουν την τέχνη τους. Να την επικοινωνήσουν με το κοινό. Κάθε προσπάθειά μας δυστυχώς συνάντησε τοίχο και αναλγησία.
Η απουσία ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ είναι πολιτική επιλογή μιας σειράς κυβερνήσεων που δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση, στον κανόνα του εργασιακού μεσαίωνα που ζούμε.
Ξέρουμε καλά πως κι εσείς βιώνετε την απουσία συλλογικών συμβάσεων.
Γι αυτό ζητάμε τη συμπαράσταση σας.
Γι αυτό σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας.
Να παλέψουμε μαζί.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος για αυτό θα νικήσει.

Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών”

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών
Τασεη Ηθοποιοί
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Ηθοποιοί του ΚΘΒΕ
Ηθοποιοι Κ.Θ.Β.Ε

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: