“Ο τελευταίος αντάρτης”-Θεατρική παράσταση

Η πραγματική ιστορία της τελευταίας ομάδας του Δημοκρατικού Στρατού στο Γράμμο, ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα 2510. Η θεατρική αφήγηση ενισχύεται από τη βιωματική, εν σκηνή, του 93χρονου σήμερα Τάκη Σάντρα, τελευταίου εν ζωή μέλους της ομάδας.

Η θεατρική ομάδα 2510 φέρνει στη σκηνή

Η θεατρική ομάδα 2510 φέρνει στη σκηνή την πραγματική ιστορία της τελευταίας ομάδας του ΔΣΕ στο Γράμμο και το τελευταίο εν ζωή μέλος της, τον 93χρονο Τάκη Σάντρα, στο ρόλο του αφηγητή της ζωή του, για μια βιωματική παράσταση με σαφές πολιτικό στίγμα, από τη σκοπιά όσων αγωνίστηκαν στο αντάρτικο. Ακολουθεί η περιγραφή και οι λεπτομέρειες του έργου.

Αναλυτική περιγραφή

Η πραγματική ιστορία της τελευταίας ομάδας του Δημοκρατικού Στρατού στο Γράμμο, ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα 2510. 5 ιστορίες, 5 γυναικών, μαχητριών της ομάδας, διατρέχουν οριζόντια τη Δεκαετία της Φωτιάς, 1940-1949.
Παράλληλα, η θεατρική αφήγηση ενισχύεται από τη βιωματική, εν σκηνή, του 93χρονου σήμερα Τάκη Σάντρα, τελευταίου εν ζωή μέλους της ομάδας.
Μια προκλητική σύνθεση Θεάτρου, Βιωματικής performance και on Stage Μουσικής. Μνήμη αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονο σχόλιο πάνω στη βία και την αντιβία, τις διαχρονικές μικρές και μεγάλες στιγμές του ανθρώπου.
———————————–
Στη σκηνή επίσης: Τάκης Σάντρας
Ο Τάκης Σάντρας γεννήθηκε το 1925 στη Πυρσόγιαννη, του Γράμμου. Στη περίοδο της Κατοχής συμμετείχε σαν ηθοποιός, στις Θεατρικές Ομάδες της ΕΠΟΝ. Το 1946 εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Δραπέτευσε το 1948 και συμμετείχε ως υπαξιωματικός στην 107 Ταξιαρχία το ΔΣΕ. Στις 29 Αυγούστου συμμετείχε, ως επικεφαλής, στη τελευταία ομάδα του ΔΣΕ που αποχώρησε από το Γράμμο. Στη συνέχεια έζησε, μέχρι το 1958, στη Τασκένδη, ως πολιτικός πρόσφυγας. Λόγω των γνωστών γεγονότων μεταξύ των πολιτικών προσφύγων, επέστρεψε παράνομα στην Ελλάδα, όντας καταδικασμένος «δις εις θάνατον». Συνελήφθηκε και φυλακίστηκε.

Ηθοποιοί

Μαρία Καλαϊτζή
Ήρα Μακφέιλ
Κωνσταντίνα Μάργα
Ορσαλία Πιπίδη

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Στη σκηνή επίσης: Τάκης Σάντρας
Music on Stage: Γιώργος Μούχος – κιθάρα, Μαριέττα Τσακμικλή – σαξόφωνο

Πρόγραμμα παραστάσεων

Σάββατο 21.00 | 3/3, 10/3, 17/3, 24/3

Κυριακή 19.30 | 4/3, 11/3, 18/3, 25/3

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ
  • Φοιτητικό – Ανέργων: 8 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9011677
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: