«Άλλαξαν οι εποχές Εύα. H κοινωνία είναι τώρα δεκτική με τις διαφορετικότητες»

«Εύα και Νόρα» του Μυρώδη Αδαμίδη – Μια τρυφερή ιστορία για την ερωτική σχέση δυο γυναικών. Από το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2019 και Κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Αλκμήνη.

Νόρα: «Άλλαξαν οι εποχές Εύα. Η κοινωνία είναι τώρα δεκτική με τις διαφορετικότητες».
Εύα: «Όσο μιλάμε για διαφορετικότητα η κοινωνία δεν είναι δεκτική, αλλά μάλλον ανεκτική κι εμένα δε με αφορά».

«Οι ομόφυλες σχέσεις δε διαφέρουν ουσιαστικά από τις ετερόφυλες. Χαρακτηρίζονται από τις ίδιες ανάγκες, έχουν ανάγκη την ίδια προσοχή και αφοσίωση και τον ίδιο πόνο στο χωρισμό και την ερωτική απογοήτευση. Πολλές φορές όμως εσωτερικεύουν τα κυριαρχικά μοντέλα εξουσίας και τα αναπαράγουν σε όλες τις πιθανές μεταξύ τους σχέσεις» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μυρώδης Αδαμίδης για το νέο έργο του «Εύα και Νόρα», που ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη το Σάββατο 26 του Οκτώβρη, και κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Εύα και Νόρα

Mια παράσταση για τις σχέσεις. Μια τρυφερή ιστορία για την ερωτική σχέση δυο γυναικών

Το trailer της παράστασης:

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο γυναίκες η Εύα και η Νόρα, δεμένες σε μια σχέση φυσιολογική για τις ίδιες, ιδιαίτερη ή διαφορετική για τους άλλους, προσπαθούν όπως κάθε ζευγάρι να διαφυλάξουν τη σχέση τους από τον χρόνο και τα προβλήματα. Οταν τα πρώτα σημάδια φθοράς και ο φόβος μήπως το ενδιαφέρον της μιας για την άλλη ατονήσει, όταν ο συναισθηματικός δεσμός απειλείται, οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την αλήθεια που δεν τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα. Η ζωή τους ανήκει και είναι καιρός να αρχίσουν να ζουν για τις ίδιες. Η βαθιά και πραγματική αγάπη δεν έχει και δεν πρέπει να έχει όρια. Ο ρατσισμός και ο φανατισμός δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι όμως αυτό η πραγματικότητα;

Η Εύα και η Νόρα στο κέντρο της σκηνής ζωντανεύουν όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε και δεν λέμε. Αγωνίες, φόβοι, πάθη. Κι ένα πρόσωπο καταλύτης.

Ένα τρίτο πρόσωπο έρχεται να διχάσει, να ενώσει, να προκαλέσει, ή ίσως να ξαναζωντανέψει τη σχέση.

Ένα έργο για την αγάπη, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, ένα έργο για το σήμερα και τις σχέσεις.

Μια παράσταση γεμάτη ευαισθησία, χιούμορ και αλήθεια.

Ο Μυρώδης Αδαμίδης για το έργο

Ομοφοβία είναι η εχθρική συμπεριφορά, το μίσος και οι κοινωνικές διακρίσεις που δέχονται άνθρωποι με ομοερωτικό προσανατολισμό. Σ’ αυτό το γνώριμο σκηνικό κοινωνικού εγκλωβισμού, μια δυναμική μα και μπερδεμένη, όσον αφορά τα συναισθήματά της, γυναίκα η Εύα και ένα μελαγχολικό, συγκρατημένο κορίτσι η Νόρα, μετά από αρκετά χρόνια σχέσης, έρχονται αντιμέτωπες με τους δικούς τους δαίμονες.

Με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια, δέσμιες των κοινωνικών επιταγών που καθορίζουν τις επιλογές τους, πασχίζουν να αναγνωρίσουν τις επιθυμίες και τα συναισθήματά τους, που παγιδεύτηκαν στον ασφυκτικό κλοιό της άκαμπτης προσκόλλησης σε κοινωνικές συμβάσεις. Συνειδητοποιούν ότι για   να αντιμετωπίσουν τον περίγυρό τους, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Το έργο διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και παράλληλα την πορεία αναζήτησης ταυτότητας και επιβίωσης σε έναν κόσμο λίγο πολύ εχθρικό για όσους απεγνωσμένα διεκδικούν τα αυτονόητα.

Οι ομόφυλες σχέσεις δε διαφέρουν ουσιαστικά από τις ετερόφυλες. Χαρακτηρίζονται από τις ίδιες ανάγκες, έχουν ανάγκη την ίδια προσοχή και αφοσίωση και τον ίδιο πόνο στο χωρισμό και την ερωτική απογοήτευση. Πολλές φορές όμως εσωτερικεύουν τα κυριαρχικά μοντέλα εξουσίας και τα αναπαράγουν σε όλες τις πιθανές μεταξύ τους σχέσεις. Από την άλλη η πεποίθηση ότι μία ομόφυλη σχέση υστερεί αληθινής αγάπης, τρυφερότητας και έρωτα δεν περιέχει καμία δόση αλήθειας. Η ποιότητα και το πόσο πιστός και αφοσιωμένος είναι ένας άνθρωπος σε μία συναισθηματική σχέση δεν απορρέει από το σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά από τη φιλοσοφία, την προσωπική ηθική και τη στάση ζωής που έχει ως άνθρωπος.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μυρώδης Αδαμίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνικά – κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Κίνηση: Αγγέλα Πατσέλη
Trailer: Κωστής Ξενόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Γερανιός
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος 

Ερμηνεύουν 

Θεοδώρα Σιάρκου, Αννίτα Κούλη, Ελεονώρα Αντωνιάδου
Φιλική συμμετοχή: Σοφία Αδαμίδου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Vision Artt: Παναγιώτα Παρακευοπούλου
Επικοινωνία παράστασης-Vision Artt: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παραγωγή: VISION ARTΤ

«Εύα και Νόρα»,  του Μυρώδη Αδαμίδη

Από το Σάββατο 26 Οκτώβρη και Κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στο Θέατρο Αλκμήνη

Η προπώληση ξεκίνησε μέσω του viva.gr – Τιμή προπώλησης 12 Ευρώ

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο: 18:30 – Κυριακή : 21:00

Διάρκεια: 80 λεπτά 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 16€ — Άνω των 65: 14€ — Φοιτητικό, Ανέργων: 12€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr (προσφορά προπώλησης 12€)

Kρατήσεις γίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο τηλέφωνο,210 8955191 και στο ταμείο του θεάτρου.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ – Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54 , Τηλέφωνο: 2103428650

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: