Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ΣΕΗ»

Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας, αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας. Σε πρώτη προβολή σήμερα στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) στις 20.00.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μετά την μεγάλη επιτυχία της Έκθεσης “100 Χρόνια ΣΕΗ” και του ιστορικού περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώνει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Σωματείου με την προβολή του Ντοκιμαντέρ “100 χρόνια ΣΕΗ” σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Βαρδαρού.

Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας, αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Η ζωή του Σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, από το 1917 έως και σήμερα, θα ξεδιπλωθεί μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών και σπάνιο αρχειακό υλικό, σε πρώτη προβολή τη Δευτέρα 5 του Φλεβάρη 2018 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) στις 20.00.

Για το ντοκιμαντέρ μίλησε στο Ριζοσπάστη ο σκηνοθέτης του, Λεωνίδας Βαρδαρός:

«Το ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε παρακολουθεί την ιστορία του ΣΕΗ. Βασίζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα που έζησαν οι ηθοποιοί και κυρίως στα χρόνια της δεκαετίας του ’40, που μέσα στις γραμμές του ΕΑΜ δρούσε το 80% των ηθοποιών. Αλλά και τα επόμενα χρόνια με τον αγώνα του ΔΣΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ηθοποιός Αντώνης Γιαννίδης. Είμαστε τυχεροί όσοι τους γνωρίσαμε και μας μετέφεραν τις μνήμες αυτής της φοβερής εποχής που έζησαν, την υπέρβαση που έκαναν, που δεν σταμάτησαν ποτέ να αγωνίζονται, αλλά και να δημιουργούν. Πολλοί απ’ αυτούς δεν είναι πια κοντά μας, αλλά τους έχουμε μέσα από ντοκουμέντα.

Ακόμα, στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε και όλη την πορεία του ΣΕΗ, τον αγώνα των ηθοποιών για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αρχειακό υλικό δικό μου, φίλων, αλλά και της ΕΡΤ. Επίσης, υπάρχουν και σύγχρονα πλάνα από όλες τις εκδηλώσεις του τελευταίου χρόνου, αλλά και τις κινητοποιήσεις».

Στην ίδια εφημερίδα, εδώ, μπορείτε να δείτε και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Ήρα Ρόκου, γενική γραμματέα του Σωματείου, που έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων για τα 100 χρόνια του, αλλά και τους αγώνες που έχει μπροστά του το ΣΕΗ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: