Όχι στη λογοκρισία – Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel

Νέα κινητοποίηση καλλιτεχνών έξω από τη Βουλή και την Ισπανική Πρεσβεία

Η τέχνη δε λογοκρίνεται. Η τέχνη είναι το αντίθετο της λήθης, της ακινησίας, του βάλτου. Η τέχνη πρέπει να αντεπιτεθεί. Και αυτοί που την υπηρετούν να βγουν μπροστά και να το κάνουν πράξη.

Εργαζόμενοι από τον χώρο του πολιτισμού και καλλιτεχνικά σωματεία (ΣΕΘΕΑ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος) προχώρησαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση, ενάντια στον τρομόνομο και την εφαρμογή του στην Ισπανία εις βάρος του ράπερ Πάμπλο Χασέλ.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό Ακρόπολη, διαδήλωσαν ως την ισπανική πρεσβεία, όπου επέδωσαν ψήφισμα, ενώ αντιπροσωπεία τους συνέχισε στη Βουλή, όπου επέδωσε στον γραμματέα του προέδρου ψήφισμα με τις χιλιάδες υπογραφές καλλιτεχνών που καταδικάζουν τον μουσικό-καλλιτεχνικό τρομονόμο του Λιβάνιου που ενσωματώνει τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν.

  • -«Άμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και  άρση των κατηγοριών εναντίον του.
  • -Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου “Λιβάνιου”.
  • -Να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη.
  • -Συνολική κατάργηση του “τρομονόμου” και όλου του “αντιτρομοκρατικού” νομοθετικού πλαισίου που στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων.
  • -Να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας συνολικά, που ρίχνει στα μαλακά την κακοποίηση από εργοδότη».

Οι καλλιτέχνες ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για το διήμερο 13-14 Μάρτη, και το διήμερο δράσης με αφορμή τον ένα χρόνο από το κλείσιμο του Πολιτισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: