Ο ηγέτης – Το κινέζικο anime για τον Μαρξ με ελληνικούς υπότιτλους

Το πρώτο επεισόδιο της animation σειράς “The Leader” για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, τώρα και με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι τακτικοί αναγνώστες της Κατιούσα μπορεί να θυμούνται την αναφορά μας στο anime για τα 200 χρόνια του Μαρξ από την κινέζικη ιστοσελίδα Bilibili.

Το anime έχει τίτλο “ο Ηγέτης” και προβλήθηκε την περασμένη άνοιξη, έχοντας την υποστήριξη επίσημων φορέων του κινεζικού κράτους. Ο Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης από την ομάδα της Guernica έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του υποτιτλισμού, καθιστώντας το προσιτό και στο ελληνικό κοινό.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε υποτιτλισμένο στα ελληνικά το πρώτο επεισόδιο της σειράς και να οπλιστείτε με υπομονή, μέχρι να βγουν τα επόμενα.

Το πρώτο επεισόδιο της animation σειράς “The Leader” για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, με την υποστήριξη του Προγράμματος για τη Μελέτη και την Ανάπτυξη της Μαρξιστικής Θεωρίας και της Κινέζικης Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Υποτιτλισμός στα ελληνικά: Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης (GuernicaEu)

Περίληψη επεισοδίου: Το επεισόδιο ξεκινάει με την αποφοίτηση του νεαρού Μαρξ από γυμνάσιο των Ιησουιτών στο Τρίερ της Γερμανίας, όπου γεννήθηκε. Εκεί έρχεται σε επαφή με την φιλοσοφία του Καντ. Παράλληλα παρακολουθούμε την γνωριμία του με την σύντροφο της ζωής του Τζένη, με την οποία αρραβωνιάζεται κρυφά καθώς εκείνη προέρχεται από ευυπόληπτη οικογένεια. Σπουδάζει νομικά όπως ο πατέρας του για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, μέλος της Λέσχης της ταβέρνας των συμπατριωτών του κι ένας από τους προέδρους της. Οι συναναστροφές του στο πανεπιστήμιο της πόλης τον αποσπούν από τις σπουδές του και για αυτό ο πατέρας του τον μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Εκεί ο νεαρός Μαρξ έρχεται σε επαφή με επαφή με τις ιδέες του Χέγκελ και την πτέρυγα των αριστερών Χεγκελιανών, με αρχηγό τον Μπρούνο Μπάουερ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: