VIC: Μια νύχτα στα κλαρίνα… (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Οι VIC πραγματικά με εντυπωσίασαν, διότι παρουσιάζουν κάτι μοναδικό και καθηλωτικό, από την αρχή έως και το τέλος του live. Χωρίς πολλά λόγια και υπερβολές, με την ατμόσφαιρα από εφέ και ήχο να σε ταξιδεύει στα βουνά της Ηπείρου.

Ο εφιάλτης του μεταλλά/ροκά, Να μπλέξει σε παρέα που γουστάρει κλαρίνα. Μόνο άσχετος βέβαια δεν μπορώ να δηλώσω με τους Villagers of Ioannina City, που αν και στην αρχή, όταν μου τους σύστησαν κάπου στο 2015, νόμιζα ότι είναι τρολιά, ακούγοντας τη διασκευή τους στο “Lex Talionisτων Rotting Christ κατάλαβα ότι εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά.

Αυτή τη στιγμή οι VIC περιοδεύουν λανσάροντας το νέο τους δίσκο “Age of Aquarius” σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οπότε η προφανής επιλογή ήταν ο Βόλος, σχεδόν εντός έδρας.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μμ, κόσμος στημένος έξω από το “Lab Art” για να πιάσει την καλή την θέση. Αρχικά ο χώρος, αν και προσεγμένος, ξενίζει καθώς είναι μακρόστενος και απλωμένος. Τελικά η ανησυχία δεν κράτησε πολύ καθώς μπορεί εύκολα κάποιος από σχεδόν όλο το venue να έχει οπτική επαφή με τη σκηνή και ήχο άψογο σε όλη τη διάρκεια του live.

Εντύπωση προκαλούσε η ανομοιομορφία του κοινού, σε ηλικία αλλά και μουσικές προτιμήσεις. Το εύρος ηλικίας ήταν από 15 έως και 75 και μπορούσες μέσα στο πλήθος να διακρίνεις από πουκάμισα, σακάκια, μέχρι και μπλουζάκια Mayhem και Bathory (αυτό είχα καθαρό, αυτό έβαλα). Οι VIC έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να παντρέψουν stoner και metal ήχους με κλαρίνο και γκάιντα της ηπειρώτικης μουσικής και αυτό αναγνωρίζεται από μεγάλο εύρος μουσικόφιλων.

Η αρχή έγινε με το “Welcome” και το “Age of Aquarius” από τον τελευταίο δίσκο, μετά από ένα intro με “φυσικούς ήχους” από βροχή, που μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα του live.. Το setlist κινήθηκε εναλλάξ μεταξύ του παλιού και του νέου δίσκου, με κομμάτια όπως το “Τι κακό”, “Zvara” και “Father Sun” να ξεχωρίζουν από τις αντιδράσεις του κοινού.

Encore δεν υπήρχε γιατί δεν το επιτρέπει ο χώρος, έτσι το live έκλεισε με το “For the innocent” και το “Karakolia”.

Τα παιδιά πραγματικά με εντυπωσίασαν, διότι παρουσιάζουν κάτι μοναδικό και καθηλωτικό, από την αρχή έως και το τέλος του live. Χωρίς πολλά λόγια και υπερβολές, με την ατμόσφαιρα από εφέ και ήχο να σε ταξιδεύει στα βουνά της Ηπείρου. Σε πολλά σημεία ο ήχος τους θυμίζει Tool, Pink Floyd, ακόμα και Kyuss, αλλά οι ήχοι από τα παραδοσιακά πνευστά κάνουν την πραγματική διαφορά.

Πολλά παράπονα άκουσα από διάφορους φίλους και γνωστούς για το μονοπώλιο του αγγλικού στίχου στον τελευταίο τους δίσκο, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την αρτιότητα των συνθέσεων αλλά και εν γένει τα νέα στοιχεία που έχουν δώσει οι Villagers στον ελληνικό rock και metal ήχο.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ταξικό Απόβλητο

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: