«Το Κάλλος το Ιόνιον» – Από την Κέρκυρα ξεκινούν οι συναυλίες με το νέο έργο του συνθέτη Σπύρου Σαμοΐλη σε ποίηση Σπύρου Ζαχαράτου

Ένα διαχρονικό ταξίδι, από τα χρόνια της ξενοκρατίας, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μέσα από τραγουδισμένα πάθη, πόθους και ελπίδες, με αγώνες ποπολάρων και Ριζοσπαστών,  και περάσματα από τους λόγους των Σολωμού, Κάλβου, Σικελιανού και Μαραμπού.

Ξεκινούν οι συναυλίες, με το νέο μουσικό έργο του Σπύρου Σαμοΐλη  «Το Κάλλος το Ιόνιον»  σε ποίηση Σπύρου Ζαχαράτου.  Η παγκόσμια ΠΡΩΤΗ του έργου, θα γίνει το Σάββατο 13 Αυγούστου, στον Άγιο Ματθαίο Κέρκυρας, στις 9 μ. μ. και οργανώνεται από την Π.Ε.Δ.Ι.Ν. και το δήμο Ν. Κέρκυρας.

Πρόκειται για ένα ύμνο του Δεκαπεντάστερου του Ιονίου, όπως λέει ο ποιητής. Και όπως συμπληρώνει ο συνθέτης, είναι ένα διαχρονικό ταξίδι, από τα χρόνια της ξενοκρατίας, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μέσα από τραγουδισμένα πάθη, πόθους και ελπίδες, με αγώνες ποπολάρων και Ριζοσπαστών,  και περάσματα από τους λόγους των Σολωμού, Κάλβου, Σικελιανού και Μαραμπού.

Μια μουσικοποιητική σύνθεση – μυσταγωγία, για την ομορφιά του Ιονίου των μύθων, της αλήθειας, του έρωτα, της αρμονίας, των αρωμάτων της φύσης και των απλών ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου.

Το έργο είναι γραμμένο για μικτή ορχήστρα κλασικών και λαϊκών οργάνων, τραγουδιστές και μικτή χορωδία.

Στις συναυλίες, παίρνουν μέρος οι τραγουδιστές Δώρα Κολίτση, Ντέμης Καββαδίας, Νίκος Μοιρισκλάβος και ο Βαρύτονος Πέτρος Καρύδης. Επίσης οι χορωδίες Αγ. Ματθαίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» με μαέστρο τον Antony Ivanof, η χορωδία Καναλίων «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ» με μαέστρο την Πέλη Κοντογούρη.

Αφήγηση: Έλσα Σαμοΐλη και χορογραφία – χορός: Χριστίνα Ανδρονικοπούλου. Οι συναυλίες είναι ελεύθερες για το κοινό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: