“Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ” – Αφιέρωμα στο Θόδωρο Δερβενιώτη

Αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου η εκπομπή ‘’Στα τραγούδια λέμε Ναι’’ ακολουθεί τα… χνάρια ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς μας συνθέτες, του Θόδωρου Δερβενιώτη.

Αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου η εκπομπή ‘’Στα τραγούδια λέμε Ναι’’ ακολουθεί τα… χνάρια ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς μας συνθέτες, του Θόδωρου Δερβενιώτη.

«Πάρε τα χνάρια», «Ένα σφάλμα έκανα», «Σου ’χω έτοιμη συγγνώμη» και άλλες μεγάλες επιτυχίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, το Σάββατο 13 Απριλίου στην ΕΡΤ, στην εκπομπή που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος.

Τα χρυσά τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνα, Μιχάλης Δημητριάδης, Ηλίας Μακρής, Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αφροδίτη Χατζημηνά, Αθηνά Βελισσάρη, Ανδρέας Λάφης και Μιχάλης Δήσσος. Ξεχωριστή στιγμή το σόλο μπουζούκι του 15χρονου Γιώργου Καπανιάρη, μαθητή στο Μουσικό σχολείο Βόλου.

Το ταξίδι του Θόδωρου Δερβενιώτη από την Ζαγορά του Πηλίου μέχρι τη συνεργασία του με τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές, ξεδιπλώνουν οι δύο γιοι του, Δημήτρης και Σπύρος Δερβενιώτης, ενώ συμπράττει και ο βιογράφος του συνθέτη, Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Τις πενιές του αναδεικνύει ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μαθητής του συνθέτη, Μανώλης Καραντίνης.

Ιστορίες από τη συνεργασία του Θόδωρου Δερβενιώτη με τον Κώστα Βίρβο αφηγούνται οι κόρες του μεγάλου στιχουργού, Μαρία και Αναστασία, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο γαμπρός του Κώστα Βίρβου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Γιώργος Τσιχριντζής.

Στην παρέα επίσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Σιλεβρή και ο επίτιμος Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και φίλος της οικογένειας Δερβενιώτη, Γιώργος Παπαδημητρόπουλος.

Αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου η εκπομπή ‘’Στα τραγούδια λέμε Ναι’’ με παρουσιαστές τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο λέει ναι σε έναν μεγάλο λαϊκό συνθέτη, τον Θόδωρο Δερβενιώτη.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης

Συντακτική Ομάδα:

Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Οργάνωση Παραγωγής: Eλένη Φιλιούση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: