Σε πείσμα των καιρών: «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη»

Τραγούδια με «βαριά» ιστορία περιλαμβάνει ο δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου, με ερμηνευτή τον νέο τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο.

Τραγούδια με «βαριά» ιστορία περιλαμβάνει ο δίσκος που κυκλοφόρησε  πρόσφατα, σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου, με ερμηνευτή τον νέο τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο.

Οχτώ τραγούδια (Απ’ τη συνοικία, Στη διαδήλωση, Καράβια αλήτες, Ο άνεργος, Τα μάτια σου που κλαίνε, Και κάθε νύχτα, Εδώ που γεννηθήκαμε, Το γράμμα) που σε πείσμα των καιρών αντέχουν στο χρόνο, που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από τους… λίγο παλαιότερους  και έρχονται να συναντήσουν και τις νεώτερες γενιές με όχημα την όμορφη και δυναμική φωνή του Δημήτρη Κανέλλου.

Ο δίσκος έχει  τίτλο «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη» και κυκλοφορεί από τη Heaven.

Σε πείσμα των καιρών: «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη»

«Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη»

Ο Φώντας Λάδης σημειώνει για το δίσκο: «Ενα καινούργιο CD, με οχτώ από τα καλύτερα που έχω γράψει με τους δυο πρόωρα χαμένους φίλους μου, τον Μάνο Λοΐζο και τον Δημήτρη Λάγιο, δεν είναι ασφαλώς κάτι λίγο. Οι συντελεστές αυτής της όμορφης “σύνθεσης” ερωτικού και πολιτικού λόγου είναι ό,τι καλύτερο. Ο Δημήτρης Κανέλλος, ένας ιδιαίτερα αξιόλογος νέος τραγουδιστής, με τη γλυκιά όσο και ανδρή, και κυρίως διακριτική φωνή του, είναι η πρώτη, βασική εγγύηση. Ο Στέλιος Φωτιάδης, με την πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα της δισκογραφικής παραγωγής, είναι σίγουρα μια δεύτερη, απαραίτητη εγγύηση. Kαι, βέβαια, η Γλυκερία. Πάντα νέα και πάντα με κάτι καινούριο. Και πάντα στο μετερίζι του καλού ελληνικού τραγουδιού. Την ευχαριστώ για τη συμμετοχή της.

Τέλος, ευχαριστώ τους κληρονόμους των πνευματικών δικαιωμάτων των δυο μας συνθετών, τη Μυρσίνη Λοΐζου και την Υακίνθη Λάγιου, που “συνήργησαν” ώστε να περάσω κι εγώ το κατώφλι ενός χώρου, όπου ο στιχουργός – σπάνια χάριν ουσίας και περισσότερο χάριν συγκυρίας – τιμάται όχι απλώς ισότιμα με τον συνθέτη, αλλά ως… ο πρώτος και καλύτερος. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, όλους».

Στον δίσκο συμμετέχει η Γλυκερία (Τα Μάτια Σου Που Κλαίνε) με την οποία ο Δημήτρης Κανέλλος συνεργάζεται από χρόνια.

Ο Δημήτρης Κανέλλος θα πει για τον Φώντα Λάδη και το νέο του δίσκο: «Το πρώτο κύμα συγκίνησης ήρθε, όταν δέχτηκε να τραγουδήσω αυτά τα διαμάντια που είχε γράψει με τους πρόωρα χαμένους φίλους του. Το δεύτερο, όταν έγινε πραγματικότητα αυτό το όνειρο ζωής. Το τρίτο, να λέει τόσο καλά λόγια για μένα, ο Φώντας Λάδης! Το ευχαριστώ, είναι λίγο για να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου!

Μέσα απ’ τη καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον ποιητή – στιχουργό, Φώντα Λάδη, που με εμπιστεύτηκε να ξανατραγουδήσω 8 διαμάντια- τραγούδια σε μουσική του, Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου, όπως και φυσικά να ευχαριστήσω τη Μυρσίνη Λοΐζου και την Υακίνθη Λάγιου που επίσης με στηρίζουν, δίνοντας την άδεια τους να ερμηνεύσω αυτά τα αριστουργήματα!».

Εμείς ευχόμαστε καλοτάξιδος!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: